Junioren U17 Tilburg kampioen 2022 2023

15 maart 202310:44

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Junioren U17: Tilburg Trappers kampioen

Tekst afkomstig van Junioren U17 Tilburg Trappers:

Enkele jaren geleden heeft men bij Tilburg Trappers een Junioren team U17 opgericht. Na de bekendmaking stroomden de aanmeldingen binnen en begon men met training. Het doel hiervan was, om het ijshockey laagdrempeliger te maken zodat meer kinderen van deze geweldige sport kunnen genieten.

En wat werd er genoten. De jongens en meiden brachten passie, strijd en het belangrijkste, plezier met zich mee en er ontvouwde zich iets moois. Er werd een team samengesteld dat deel ging nemen aan de Junioren U17 competitie. Waar plezier natuurlijk het hoofddoel moest zijn, legden de spelers de lat steeds hoger voor zichzelf. Intensieve trainingen, en de wil om steeds beter te willen worden waren van alle gezichten af te lezen. Al die jaren met maar 1 doel: kampioen worden in de Junioren competitie. En op zaterdag 11 maart 2023 was het dan zover. De belangrijkste wedstrijd van onze Junioren tot nu toe. Thuis tegen Enschede Lions, een alles beslissende wedstrijd om het kampioenschap. Wie er wint, mag zich kampioen van Nederland noemen in de Junioren U17 competitie.

Zenuwen voor de wedstrijd

De ene speler met gezonde spanning, en de andere speler met knikkende knieën van de zenuwen kwam de ijshal binnen en begon aan zijn voorbereiding. Ieder op zijn eigen manier. Hierna een bespreking in de kleedkamer om iedereen scherp te krijgen en toen kon de wedstrijd beginnen. En wat was het spannend met de Enschede Lions als een zeer geduchte tegenstander die op hun beurt ook alles gaven om de kampioensbeker mee naar Enschede te nemen. Alle perioden ging het spel gelijk op maar was het Tilburg Trappers dat 3 keer het net wist te vinden. Toen Enschede op 3-1 kwam, voelde men de spanning terug komen en werd het voor Tilburg Trappers overleven. Uiteindelijk gaf de klok de laatste 10 seconden aan en werd er luidkeels door een fantastische supportersschare, en de spelers zelf, mee afgeteld tot nul. De ontlading die hierna los kwam was geweldig om te zien. Alle spelers vlogen elkaar in de armen en vierden het behaalde kampioenschap volop. Na het in ontvangst nemen van de medailles en het bedanken van de geweldige spelers van Enschede, die hun huid ontzettend duur hebben verkocht, mocht de captain de beker in ontvangst nemen en was het complete team in extase. De beker werd trots getoond aan de vele supporters op de tribune die het team kwamen steunen. Hoe het daarna in de kleedkamer ging, mag u raden, maar geloof het maar dat de muziek op standje 10 ging en het een groot feest was. Al met al een herinnering voor het leven voor onze spelers en staf waar men nog lang op terug kan, en zal kijken!!