Tallinn 2016 WK U20 Training Zaterdag

11 december 201621:35

U20 begint met nederlaag

Oranje is het WK U20 in Tallinn begonnen met een nederlaag. De leeftijdsgenoten uit Litouwen waren met 5-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Theo van Gerwen.

Bij Oranje kreeg Ruud Leeuwesteijn de start in het doel. De doelman van Tilburg kreeg in totaal 44 schoten te verwerken en maakte 39 saves. In de achtste minuut kwam Litouwen op voorsprong door een doelpunt van Misiuk. Drie minuten later verdubbelde Kaleinikovas de score: 2-0.

Uiteindelijk liep Litouwen verder uit naar 5-0. De ploeg staat onder leiding van twee ervaren coaches. De Canadees Jim Setters was jarenlang coach van Duitsland U18 en hij wordt geassisteerd door de Duitser Bernd Haake. Voormalig international Mindaugas Kieras is de tweede assistent.

De vierde Litouwse goal kwam op naam van Dominik Bogdziul. De 18-jarige aanvaller speelde al twee seizoenen in de Zweedse jeugdcompetitie en komt de laatste twee jaren uit in de Amerikaanse junior league NA3HL. Zijn oudere broer Daniel speelt in de hoofdmacht van Litouwen is een bekende van het Nederlands team.

Morgenmiddag om 16.30 mag Oranje op jacht naar revanche. Roemenië is dan de tegenstander.