Juichen U20 Nederland Belgie

31 januari 202008:42

Door Joep Meijsen

U20 boekt ruime zege op Belgi√ę

De U20 van Nederland heeft vanmorgen een ruime 6-1 overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten uit Belgi√ę en ligt daarmee op medaillekoers. Wouter Sars vervolgde zijn top-WK met twee goals en twee assists.

Bondscoach Theo van Gerwen toonde zich na de wedstrijd tevreden over de uitslag en de manier waarop Oranje de wedstrijd had gespeeld.'Het was een heel volwassen en professioneel wedstrijd tegen een sterke tegenstander. De Belgen hebben echt een heel goed team, dat ook goed gecoacht wordt. Nederland speelde echter vandaag de volle zestig minuten lang een zeer goede wedstrijd. Mogelijk zelfs een van de beste wedstrijden van een U20-team in de laatste jaren.'

Nederland speelde in het holst van de ochtend Nederlandse tijd inderdaad een gedisciplineerde wedstrijd, waarin weinig kansen werden weggegeven en aanvallend daadkracht werd getoond. De eerste treffer was daar een goed voorbeeld van. Een aanval van Belgi√ę werd met succes onderbroken en in de transitie slaagde Nederland erin om snel in goede positie te komen. Dean Versteeg verzorgde de assist, die door Jay Huisman op vakkundige wijze werd afgerond met een prima schot.


De Nederlandse doelman Jowin Ansems moest daarna nog wel twee keer in actie komen om Belgische uitbraken onschadelijk te maken, maar in de tweede periode legde Oranje de zuiderburen hun wil op. Delaney Hessels verstuurde op de delayed penalty de precieze pass dwars over het ijs en Wouter Sars kende geen genade en haalde hard uit voor de tweede Nederlandse treffer. Oranje voerde daarna de druk verder op en nadat Tijn Jacobs zijn eigen rebound had binnengeschoven was het Nick Maas die met een prima schot vanaf de blauwe lijn voor de 4-0 zorgde.

In de slotperiode zorgden opnieuw Sars en Ninho Hessels ervoor dat de jonge Oranje-internationals zelfs uitliepen naar een 6-0 voorsprong, alvorens Ben Coolen in de slotfase voorkwam dat Ansems een shutout kon noteren. 'We hebben hard gewerkt met vier lijnen in de defense en met een sterke goalie als sluitpost. Met winst op Isra√ęl is Brons in ieder geval binnen. Wij gaan uit van meer', zo blikt de bondscoach vast vooruit naar de laatste twee duels van het toernooi.

Schot Nick Maas