Nederland U20 vs Koln U20

29 augustus 202213:10

Door Robin de Vroede

U20 had een leerzaam weekend

Na de oefenwedstrijd in en tegen Krefeld, speelden de jonge talenten van Ron Berteling en Wil Zwarthoed gisteren tegen de U20 van de Kölner Haie. In Keulen vloog de thuisploeg als een raket uit de startblokken en overrompelde Oranje enigszins.

Goalie Jowin Ansems hield in de openingsfase zijn team overeind door een aantal goede reddingen te maken en kwam er iets meer rust in het spel van Oranje. In de 7e minuut resulteerde dit tegen de verhoudingen in, zelfs in de 0-1. Floris Vooren kreeg de puck in de hoge slot en schoot fraai raak in de rechterbovenhoek. De Duitser bleven jagen en agressief forechecken, dat ze in de 16e minuut de verdiende gelijkmaker opleverde. Uitblinker Rik Gaidel stond op de juiste plek na een snelle break-out en tikte de 1-1 onder Jowin Ansems door.

Fris uit de kleedkamer

In de tweede periode hetzelfde beeld: Keulen dat fris uit de kleedkamer kwam en dit keer de eerste kans niet onbenut liet. Al na 10 seconden werd de 2-1 gescoord door Justin BĂĽsting, een van de andere uitblinkers aan Keulse zijde. Een discutabel gegeven interference penalty aan Chay Schults leverde de Duitsers een powerplay op, die al binnen de minuut verzilverd werd: 3-1. Het schudde Oranje wakker en de spelers kwamen daarna meer en meer in hun spel, waarin Nederland zelfs af en toe de overhand kreeg. Een goed opgezette aanval zorgde ervoor dat Marvin Timmer op aangeven van Jay Huisman de 3-2 maakt, waardoor de spanning weer terug was in de wedstrijd.

Helaas zagen we aan het begin van de derde periode hetzelfde beeld. Al na 28 seconden scoorden de Haie 4-2 en Oranje kon opnieuw aan de inhaalrace beginnen. De strijd was wederom gelijkwaardig zoals in het tweede deel van de vorige periode, alleen had Nederland wat pech in de afwerking mede door de goede keepende Patrik Csala die ervoor zorgde dat Oranje de aansluitingstreffer niet kon maken. Aan de andere kant, lag de puck wel in het net. 5 minuten voor tijd bepaalde Matthias Pischoff de eindstand op 5-2.