Screen Shot 2019 01 18 at 16 48 33

18 januari 201917:01

Door Joep Meijsen

U20 klopt ook Mexicanen

De U20 van Nederland heeft zijn derde wedstrijd tijdens het WK in Zagreb gewonnen. De manschappen van Theo van Gerwen waren met 7-2 te sterk voor Mexico. Wouter Sars en Martijn Geerligs scoorden ieder twee keer, Alexander Makarin en Tobie Tjin-a-Ton hadden ieder een goal en twee assists.

Door de winst komt Nederland op zes punten uit drie wedstrijden in dit kampioenschap Division IIB. Het duurde tot ruim een kwartier na aanvang tot Nederland, dat het doel van Mexico veelvuldig onder vuur nam, op voorsprong kwam. Drie powerplays tegen hadden tot dat moment de ploeg niet geholpen. Het was de tijdens dit seizoen van Nijmegen naar Amsterdam gewisselde Martijn Geerligs, aanvaller bij Jong Oranje, die de score opende en het enige doelpunt van de eerste periode scoorde.

Het was in de tweede periode dat Nederland de wedstrijd definitief naar zich toetrok. Wouter Sars scoorde zijn vierde doelpunt van het toernooi, gevolgd door een treffer van de in de Verenigde Staten spelende Alexander Makarain. Mexico haalde nog wat energie naar boven door via Luis Rosales en Brandon Linares op 3-2 te komen, maar ht slotakkoord in de periode was weer voor Nederland. Tobie Tjin-A-Ton zorgde voor het vierde Nederlandse doelpunt met nog negen seconden op de klok.

Morgen wacht de ontmoeting met Israël.

Screen Shot 2019 01 18 at 16 59 50

Oranje kreeg vroeg in de slotperiode een aantal powerplays en bij de derde poging sloeg de ploeg toe via Ernesto Klem. Daarna zorgden Martijn Geerligs en Wouter Sars met ieder hun tweede treffer van de wedstrijd voor de eindstand, 7-2. Tobie Tjin-A-Ton werd uitgeroepen tot beste speler aan Nederlandse kant.

Screen Shot 2019 01 18 at 16 59 28