Nijb logo

7 december 201423:03

Door Joep Meijsen

U20 onderuit tegen Britten

De U20 is het WK in Tallinn begonnen met een 4-2 nederlaag tegen de leeftijdsgenoten uit het Verenigd Koninkrijk. Giovanni Vogelaar en Guus van Nes namen de Nederlandse doelpunten voor hun rekening.

De wedstrijd onder leiding van een scheidsrechter uit Wit-Rusland werd uiteindelijk beslist in de slotperiode. Het team van bondscoach Theo van Gerwen kwam daarin terug tot 2-2, maar incasseerde in het slotstuk twee tegengoals, met de nederlaag als resultaat.

Bij Oranje was Jefrey Vermeulen de startende goalie, hij maakte 31 saves op 35 schoten, zijn collega aan de andere kant stopte veertig van de 42 schoten van Jong Oranje. Ivan Antonov opende de score in de openingsminuut van de tweede periode, waarna de Britten vroeg in de derde doorgang de tweede goal scoorden via Betteridge.

In twee minuten tijd was Nrederland weer terug in de wedstrijd. Flyers-verdediger Giovanni Vogelaar zorgde voor de aansluitingstreffer, terwijl de in de VS spelende Guus van Nes de gelijkmaker voor zijn rekening nam. Door goals van Jordan Cownie en Bobby Chamberlain gingen de punten echter toch naar de Britten.

Nederland vervolgt het toernooi tegen Zuid-Korea, dat na penaltyshots won van gastland Estland. Ook de andere ontmoeting ging richting penaltyshots, Litouwen won daardoor met 6-5 van Roemenië. Daarmee is Nederland na de eerste speeldag nog de enige ploeg in het toernooi zonder punten. De Britten zijn vooralsnog de enige ploeg met drie punten en staan dus bovenaan.