13 december 200500:00

Door Joep Meijsen

U20 plet Nieuw-Zeeland

Huub Verdonschot voelde zich prima thuis op het ijs in Roemenie. In de wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland tekende hij voor zes goals en Ă©Ă©n assist. Daarmee was hij echter nog niet eens de topscorer in de 19-0 zege voor Oranje onder 20 jaar.

Kevin Bruijsten tekende voor de meeste punten. Hij had twee goals en liefst zeven assists in de ontmoeting. Ook Tony Demelinne had weer een meer dan nuttige wedstrijd met een goals en zeven assists. Daarbij valt de productie van de minder bekende Ronald Wurm wat in het niets. Deze bij Slavia Praag in Tsjechie spelende jongen was goed voor drie goals en een assist.

Het was dus vooral een wedstrijd om de statistieken op te pompen. Nieuw-Zeeland had een dag eerder ook al met 18-0 klop gekregen van het Verenigd Koninkrijk. Het land down under mag dan goed zijn in rugby en cricket, voor ijshockey is minder interesse. Bart van Roosmalen en Ivy van den Heuvel hadden ieder twee goals, Andreas Kraan, Sander Dijkstra en Sirio Barone ieder 1.

In het doel deelden Martijn Maghielse en Thijs van Oosterhout de shut-out, maar erg hard hoefden ze hier niet voor te werken. De Nieuw-Zeelanders kwamen in zestig minuten ijshockey tot vijf schoten op doel. Minder productief is Akim Ramoul, de speler van Revier Lowen Oberhausen zit na de wedstrijden tegen Nieuw-Zeeland en Australie nog te wachten op zijn eerste punt, maar heeft al wel 28 strafminuten te pakken.

Na een rustdag begint het donderdag serieus te worden voor de U20. Dan wacht gastland Roemenie. De grote concurrent lijkt vooralsnog de UK, dat met 9-1 won van Spanje.