Trappers vs kemphanen juich uit 1213

21 oktober 201222:47

Uitzeges voor Tilburg en Den Haag

Tilburg Trappers en Hijs Den Haag wonnen zondagavond ook hun tweede wedstrijd van dit weekeinde. Tilburg versloeg Eindhoven in een Brabants onderonsje met 3-10 en Den Haag was met 1-3 te sterk voor Herentals.

Eindhoven Kemphanen – Tilburg Trappers

Het was bepaald geen vriendschappelijke versie van de derby tussen Eindhoven en Tilburg. In een harde wedstrijd vielen maar liefst 97 strafminuten te bewonderen. Tilburg liep in de eerste periode al uit naar een comfortabele 0-3 voorsprong via goals van Peter van Biezen, Ivy van den Heuvel en Nick de Ruijter. NHL-er Dale Weise gaf bij twee van de doelpunten een assist. Sportief gezien was er dan ook geen vuiltje aan de lucht voor Trappers.

Toch waren er aan het einde van de periode vier spelers (twee van beide ploegen) er al niet meer bij. Diederick Hagemeijer en Wesley Hendriks kregen een game misconduct na een vechtpartij. Vlak daarvoor was Hagemeijer ook betrokken bij een opstootje na een stevige overtreding van Mitch McNeil. Hagemeijer corrigeerde McNeil die daarna het ijs per brancard verliet. Vlak voor de eerste pauze mocht ook Deniz Mete de kleedkamer van Trappers opzoeken met een game misconduct wegens slashing.

Kemphanen kwam vlak na de pauze op het scorebord. Tijdens de vijf minuten powerplay na de straf tegen Mete, liep Trappers tegen een tweede straf aan. De thuisploeg wist snel te profiteren met twee man meer en Tom Marx zorgde voor de 1-3. Dichterbij dan twee doelpunten verschil zou Kemphanen niet komen. Trappers sloot de periode af met een 2-5 voorsprong. Kemphanen miste bij die stand ook nog een penalty shot na een vermeende overtreding van Jeffrey Melissant.

In de derde periode was er geen houden meer aan voor Eindhoven. Tilburg tilde de score eenvoudig naar 3-10. Ivy van den Heuvel voltooide zijn hattrick door nog tweemaal te scoren. Ook Dale Weise kwam tot scoren, zijn productie van vanavond bleef steken op een treffer en vijf assists.

Individueel was er nog wel een klein succes voor Eindhoven. Greg Collins scoorde tweemaal en nam daarmee de leiding over in het topscorersklassement van Jeffrey Mens. Collins staat nu op vijftien punten met acht goals en zeven assists. Trapper Josh Prudden volgt op plek twee met zeven goals en zeven assists.

In de stand nam Tilburg afstand van Eindhoven. Tilburg heeft nu veertien punten terwijl Eindhoven naar plaats vijf zakt met acht punten.

HYC Herentals – Hijs Den Haag

Hijs Den Haag kwam met de schrik vrij in het Belgische Herentals. De ploeg van coach Alexander Selivanov won uiteindelijk met 1-3. Den Haag kwam na zeven minuten op voorsprong dankzij een goal van Raphael Joly. Den Haag wist met veel pijn en moeite die voorsprong vast te houden tot aan de eerste pauze. Herentals kreeg maar liefst drie powerplays, maar Tomas Pek bleek een plaaggeest voor zijn oude werkgever. Pek speelde vorig jaar nog in het shirt van Herentals.

De verdiende gelijkmaker viel alsnog na vier minuten in de tweede periode. Joep Vercammen verschalkte Pek op aangeven van Dries Leirs en Bryan Main. Vijf minuten later moest Den Haag het verder doen zonder Stace van Bentem. Referee Ramon Sterkens deelde een match penalty uit aan van Bentem wegens abuse of officials.

De gelijke stand bleef staan tot ver in de derde periode. Alan van Bentem redde de eer van de familie en de ongeslagen status van Den Haag door de 1-2 te scoren. Van Bentem kreeg daarbij een assist van Jasper Kick, die de plek van Stace van Bentem had overgenomen. In de slotminuut wist Jan-Jaap Natte met een empty-netter de winst definitief veilig te stellen.

Den Haag blijft door de overwinning qua verliespunten de beste ploeg van de eredivisie. Den Haag staat tweede met 14 punten uit vijf wedstrijden. Herentals blijft zesde met slechts 1 punt, de Belgische formatie wacht nog altijd op de eerste overwinning.