49615131828 8C6Ad6Def2 K

1 april 202018:09

Door Joep Meijsen

Uli Egen aan de slag bij Bulldogs

Oud-Geleen-coach Uli Egen volgt Paul Vincent op als hoofdcoach bij Luik Bulldogs. De 63-jarige voormalige Duitse international was afgelopen jaar werkzaam bij Duisburg in de Oberliga Nord.

Bulldogs maakte kort na de uitschakeling in de play-offs bekend dat de club niet verder ging met Paul Vincent. Met Egen wordt nu gekozen voor een man met een lange achtergrond in het ijshockey. Ruim tien jaar geleden stond hij twee seizoenen in de bank bij Geleen Eaters. Eerder was hij onder meer hoofdcoach van Eisbären Berlin en vervulde verschillende functies bij topclubs als Kassel Huskies en Kölner Haie.

De in augustus 1956 in het Zuid-Duitse F√ľssen geboren Egen maakte deel uit van de lokale succesploeg die in de jaren zeventig tot begin jaren tachtig tot de absolute topclubs in het Duitse ijshockey behoorde. Daarna kwam hij ook nog uit voor D√ľsseldorf om vervolgens zijn loopbaan af te bouwen bij kleinere clubs. Met Duitsland nam hij onder meer deel aan de Olympische Winterspelen in Lake Placid en speelde hij verschillende wereldkampioenschappen.

Twee jaar geleden was Egen nog coach bij Preussen Berlin, maar met het terugtrekken van die club uit de Oberliga kwam hij terug in Duisburg waar hij al eerder in verschillende functies actief was geweest. Afgelopen jaar stond hij in de bank bij Duisburg met wie hij de voorronde van de play-offs in de Oberliga haalde.

'Ik heb de club vorig jaar gevolgd en zie dat Luik veel poentie heeft. Mijn voorganger heeft geweldig werk gedaan en ik hoop dat momentum voort te kunnen zetten. Ik wil de club helpen zich verder te ontwikkelen en een solide basis neer te leggen voor de toekomst', aldus Egen in een toelichting op de website van Luik.

Voorzitter Olivier de Vriendt van Luik is in zijn nopjes met de handtekening van Egen. 'We brengen een coach van een hoog kaliber naar onze club, die voor nieuwe impulsen gaat zorgen.'

Foto: Robert Bos