Bekerkampioen 2020 Flyers

22 september 202007:00

Door Joep Meijsen

Unis Flyers start inzameling voor Beneliga-deelname

Unis Flyers Heerenveen heeft voor 30 september 37.500 euro nodig om deelname aan de Beneliga mogelijk te maken. De club is een actie begonnen om dit bedrag binnen te halen.

De actie wordt onder meer via de eigen website van Flyers bekendgemaakt onder het motto 'Blijft dit net leeg? Wij willen ijshockey op het hoogste niveau behouden en zijn op zoek jaar jouw hulp'. De oproep wordt begeleid door een foto van een leeg doel op het ijs in Thialf.

De Nederlandse clubs vroegen en kregen onlangs uitstel rondom de beslissing om wel of niet deel te nemen aan de Beneliga. Dit besluit zou oorspronkelijk op 15 september worden genomen, maar de clubs krijgen nu tot 30 september de tijd om nog zaken op orde te krijgen. Onzekerheid over budgetten vanwege de beperkingen op de aanwezigheid van publiek is de belangrijkste reden van twijfel. Het groeiende aantal besmettingen en daarmee samenhangende maatregelen zorgen voor extra onzekerheid.

'Door de corona pandemie zijn wij financieel erg hard getroffen. Wij willen ijshockey op het hoogste niveau behouden en zijn op zoek naar jouw hulp. Wij hebben voor 30 september aanstaande 37.500 nodig om komend seizoen in de BeNe league te kunnen blijven spelen. Onze club metal meer dan 50 jaar historie en vele landstitels in de prijzenkast verdient dat', zo schrijft Flyers.

De club heeft een pagina gepubliceerd op de eigen website waarin de actie verder wordt uitgelegd en iedereen de kans heeft om een donatie te doen.

Lees hier meer over de actie van Flyers >>>