Corona update ijshockey nederland

4 december 202112:54

Door Danny Micola von FĂĽrstenrecht

Update wedstrijden

Op dit moment is IJshockey Nederland samen met andere bonden en NOC*NSF blijvend in gesprek met de politiek. Insteek is om het sporten (trainen) na 17:00 uur mogelijk te maken. Hiervoor is nog geen toezegging. Het blijft wat dit betreft dus nog afwachten. De kans is klein dat het wordt toegelaten, maar we blijven eraan trekken.

We hebben inmiddels met meerdere verenigingen gesproken, niet allemaal, en merken dat verenigingen zelf controle willen behouden over de open tijden in het weekend. IJshockey Nederland heeft daarom besloten om vanaf 3 december alle competitiewedstrijden die gepland staan te cancelen. Deze wedstrijden worden niet meer ingehaald. De gisteren aangekondigde maatregelen gaan daarom vanaf 3 december in werking. Deze tijdelijke maatregel zal voorlopig gelden tot en met 19 december. Uiteraard zullen we nieuwe maatregelen vanuit de regering volgen en daar waar nodig reageren met nieuwe maatregelen. Hieronder een overzicht van onze specifiek maatregelen betreffende competitiewedstrijden.

Wat kan er nog en wat niet

  • Alle competitiewedstrijden worden voorlopig tot en met 19 december 2021 gecanceld.
  • Alle competitiewedstrijden die in deze periode dus niet worden gespeeld, worden niet meer opnieuw ingepland.
  • Alle wedstrijden die het afgelopen weekend nog gespeeld zijn, zullen wel worden verwerkt in de competitiestand.
  • De wedstrijden van zondag 28 november die niet zijn gespeeld, worden ook niet meer ingepland.
  • Bij alle afgelaste wedstrijden in de periode 28 november tm 19 december zal de uitslag van de eerstvolgende te spelen competitiewedstrijd of wanneer dit niet mogelijk is, de uitslag van de al eerder gespeelde competitiewedstrijd tussen de beide teams in de betreffende competitie dubbeltellen. Mocht dit ook niet mogelijk zijn, dan zal de uitslag van de wedstrijd(en) de eindstand 0-0 kennen.
  • Alle BNL-wedstrijden en Oberliga-wedstrijden kunnen doorgaan zonder publiek

Alle verenigingen kunnen naar eigen inzicht ijstijden indelen. Jullie kunnen dan kiezen voor het trainen met teams of het spelen van vriendschappelijke wedstrijden. Graag vriendschappelijke wedstrijden melden aan de competitieleider. Het is dus niet mogelijk om zelfstandig te besluiten competitiewedstrijden door te laten gaan. Deze gaan niet meetellen in de competitiestand. IJshockey Nederland wil in deze een eenduidig beleid voeren en niet werken met uitzonderingen.

Wij hebben gedacht om met deze maatregelen in ieder geval zoveel mogelijke clubs tegemoet te komen en zo ook zo veel mogelijk individuele spelers. Het is van groot belang vooral nu al jullie leden betrokken te laten blijven bij je club en daar waar mogelijk ijstijden te bieden. Voorlopig ziet het er naar uit dat dit vooral in het weekend mogelijk is. Ga bij je lokale ijsbaan in gesprek met het management en lobby voor extra uren waar mogelijk. Wij hebben als IJshockey Nederland hier ook contact over met de VKN.

Dank voor jullie begrip. Wees voorzichtig en blijf gezond!

Theo van Gerwen directeur IJshockey Nederland