Kemphanen verschuren nick rem vs hys 1617

3 oktober 201600:33

Van Bentem bezorgt Den Haag eerste zege

Veel straffen in eerste BeNeLiga-wedstrijd van het nieuwe seizoen

Het nieuwe BeNeLiga-seizoen opende zondagmiddag in Eindhoven met een ontmoeting vol straffen en controverse, maar ook spanning. Het was uiteindelijk Alan van Bentem die Den Haag in de slotfase de overwinning bezorgde, 2-3.

De overige wedstrijden dit weekeinde in België en Nederland werden gespeeld in het kader van de nationale bekers. Wat betekent dat de reguliere competitie in de BeNeLiga pas op zondag begon in Eindhoven. Kemphanen heeft zich als enige ploeg niet ingeschreven voor de Beker van Nederland en speelt dus gewoon competitiewedstrijden. In een spannende wedstrijd kwam de ploeg van coach Willem van de Kraak tekort.

Het meest controversiële moment van de wedstrijd was de tweede Haagse treffer na ruim vijf minuten spelen in de tweede periode, die op naam kwam van Raymond van der Schuit. De vraag was of de puck de lijn had gepasseerd, wat lastig beoordelen was met een doel dat van zijn plek verdween en verschillende spelers die in de weg lagen. Scheidsrechter Hengst en haar linesmen kwamen na overleg tot de conclusie de treffer goed te kennen.

Veel straffen

De ontmoeting kenmerkte zich ook door het veelvuldige bezoek van spelers aan de strafbank. In totaal werden er 125 strafminuten uitgedeeld, waarbij game misconducts tegen Roderick van den Hout (checking to the head), Mike Verschuren (roughing) en Thomas Roosendaal (roughing) een flinke duit in het zakje deden. Beide teams kregen echter ook volop kansen op de powerplay.

De score in de wedstrijd werd na ruim twaalf minuten spelen geopend door Thomas Roosendaal, maar enkele minuten later was het alweer gelijk via Danielius Nomanovas, de nieuwe Litouwer van Eindhoven. Na een goede actie schoot hij hard raak in de hoek langs Fabian Schotel, die de start kreeg van zijn coach Chris Eimers.

Ook de andere nieuwe buitenlander van Eindhoven kwam tot scoren. Marek Pitka was op de powerplay succesvol na een straf tegen Jeff Smith. Vanaf de blauwe lijn kogelde Pitka de puck in de bovenhoek. Daarmee was de treffer van Van der Schuit weer rechtgetrokken in de ontmoeting.

Ongelukkige goal

De wedstrijd werd uiteindelijk enkele minuten voor tijd beslist door Alan van Bentem, die handig profiteerde van een ongelukkig moment van doelman Deniz Mollen van Kemphanen. Dit was extra pech, omdat de vanuit Turnhout naar Eindhoven teruggekeerde doelman zijn team met een aantal uitstekende reddingen juist in de wedstrijd had gehouden.

Kemphanen had misschien een punt verdiend en liet zien elkaar, zo vroeg in het seizoen, al makkelijk te kunnen vinden. Volgens coach Chris Eimers van Den Haag was de overwinning van zijn ploeg uiteindelijk echter verdiend. 'We begonnen goed aan de wedstrijd en waren denk ik de betere ploeg. We lieten ons echter te veel van de wijs brengen door beslissingen van de scheidsrechter en het harde werken van Eindhoven. Hoe de winnende goal viel, was een gelukje. Mollen was in mijn ogen de beste speler bij Kemphanen vandaag.'

Vervolg seizoen

Voor Kemphanen gaat het seizoen in de BeNeLiga komende zaterdagavond in eigen huis verder met een wedstrijd tegen Nijmegen Devils. Den Haag begint een dag eerder al aanzijn bekercampagne met de derby tegen Zoetermeer.