Trappers vanbiezen juich 1011

21 november 201423:45

Door Joep Meijsen

Van Biezen breekt Hanen-harten

Eindhoven Kemphanen was extreem dichtbij het eerste punt van het seizoen. Met de debuterende Tyler Holske in het doel leek Eindhoven af te stevenen op overtime in de wedstrijd tegen Tilburg. 22 seconden voor tijd scoorde Peter van Biezen echter het winnende doelpunt.

Het is een vreemd speelweekeinde in de Nederlandse ijshockeycompetitie. Op het moment van schrijven lijkt het erop dat het bestuur van Geleen zijn doelstelling van 85.000 euro niet heeft gehaald en de club dus na dit weekeinde de handdoel in de ring gooit. Het is dan afwachten wat er met de overgebleven vier teams gebeurt. Hoewel het eigenlijk ondenkbaar is, is het in het zwartst mogelijke scenario zo dat de competitie in de Eredivisie na dit weekeinde omvalt. Wat er precies gaat gebeuren, zal in de loop van volgende week duidelijk worden.

Ruim 1500 toeschouwers lieten zich hierdoor niet weerhouden van de gang naar Stappegoor voor de derby tegen Eindhoven. Kemphanen kreeg een enorme steun in de rug van de entree van doelman Tyler Holske, die wekenlang op zijn papieren moest wachten. De 23-jarige Amerikaan maakte in zijn debuut in een prima indruk en droeg eraan bij dat zijn team met meer zelfvertrouwen de wedstrijd speelde.

De eerste periode verliep daarbij doelpuntloos, al kregen beide teams kansen om de score te openen. In de tweede doorgang leek Trappers toch de macht in de wedstrijd te grijpen via goals van Diederick Hagemeijer en Jurryd Smid. De andere relatieve nieuwkomer bij Kemphanen, Andy Contois, scoorde echter in de slotminuut van de periode de aansluitingstreffer. Negen minuten voor tijd zorgde voormalige Trappers-aanvaller Julian van Lijden voor de gelijkmaker en hing een stunt in de lucht.

De treffer van Peter van Biezen maakte echter een einde aan de Eindhovense dromen en bezorgde Tilburg de tweede overwinning in de eerste periode van de competitie. Eindhoven krijgt zaterdag in eigen huis de volgende kans op de eerste punten tegen Herentals. Trappers wacht zondag de mogelijk gedenkwaardige wedstrijd in Geleen.