Tilburg Trappers vs Erfurt BlackDragons - Raymond van der Schuit viert zijn doelpunt
Tilburg Trappers vs Erfurt BlackDragons - Raymond van der Schuit viert zijn doelpunt — © Arie Leeuwesteijn

11 april 202123:07

Door Joep Meijsen

Van der Schuit schiet Trappers naar volgende ronde

Raymond van der Schuit schoot in overtime raak in het tweede duel tegen Erfurt, waardoor Tilburg Trappers zich direct heeft geplaatst voor de volgende ronde. Tegenstander in de halve finale in in de Oberliga Nord is vanaf komende vrijdag Herne.

Herne plaatste zich afgelopen weekeinde zonder te spelen voor de halve finales. De beoogde tegenstander in de eerste ronde van de play-offs, Hannover Indians, kreeg te maken met positieve testen en verloor daardoor beide wedstrijden reglementair met 5-0.

Ook de andere twee series hebben geen derde duel nodig. Hannover Scorpions won met 4-7 in Rostock en Hannover Crocodiles met 3-6 bij Leipzig. Daardoor gaan de halve finales in de play-offs nu tussen Tilburg en Herne en Hannover Scorpions en Hamburg. Vrijdagavond beginnen de twee series, die opnieuw in best-of-three gespeeld worden.

Trappers had het in Erfurt lastiger dan vrijdag in eigen huis. De ploeg kwam weliswaar tot drie keer toe op voorsprong, maar zag de tegenstander ook tot drie keer toe langszij komen, waardoor Tilburg het duel uiteindelijk met 3-4 wist te winnen.

Trappers kwam in de eerste periode op voorsprong via een powerplaygoal van Ties van Soest. Vroeg in de tweede periode was het de Litouwer Arnoldas Bosas die Erfurt weer op gelijke hoogte bracht. De slotfase van de tweede periode leverde daarna de meeste andere doelpunten op.

Via Raymond van der Schuit kwam Trappers op voorsprong, maar deze keer was het Viktor Beck die 2,5 minuut later de gelijkmaker scoorde. In de slotminuut leek Diego Hofland daarna een mokerslag uit te delen door opnieuw een powerplay te converteren. Maar vijftien seconden zorgde Bosas met zijn tweede van de avond direct voor revance.

Aangezien in de derde periode niet werd gescoord, moest overtime de beslissing brengen en kort na de hervatting haalde Raymond van der Schuit de trekker over voor de treffer die Tilburg naar de volgende ronde brengt.