Final Four2018 Den Haag Heerenveen duel vd Vossen Oosterveld

14 juni 201813:00

Door Joep Meijsen

Van der Vossen blijft bij Flyers

Niels van der Vossen blijft nog tenminste één jaar speler van Unis Flyers Heerenveen. De 21-jarige verdediger verlengde zijn contract bij de club met één jaar.

Van der Vossen, die volgende maand 22 wordt, gaat daarmee officieel al zijn zevende jaar in als speler van Flyers. 'Het is een jongen met een ongelooflijk karakter. Alles wat hij doet, doet hij met volle overgave. Dat zorgt ervoor dat hij het maximale uit zichzelf haalt. Voor een coach is het niet moeilijk om met hem te werken. Je hoeft hem niet te motiveren', zegt een tevreden coach Mike Nason over zijn verdediger.

Van der Vossen wil zelf komend jaar weer een stap vooruit zetten. 'Ik moet stabieler worden in mijn spel. De ene wedstrijd speel ik goed, de andere wedstrijd minder. Ik wil meer constant worden, het verdedigingsvak soepeler uitkomen en zorgen voor een goede eerste pass.' Ook voor Flyers als geheel toont de verdediger zich ambitieus. 'Ik wil gewoon weer prijzen winnen. Als het lukt om als team scherp te zijn dan denk ik dat we een goede kans maken.'

Van der Vossen was in Beneliga en Final Four vorig jaar in 29 wedstrijden goed voor twee assists.