Trappers vangerwen alleen

11 juli 200600:00

Door Joep Meijsen

Van Gerwen verlaat Tilburg

Tilburg Trappers heeft ontslag aangevraagd voor general manager Theo van Gerwen. Het vertrek van de voormalige bondscoach is een bezuinigingsmaatregel. Van Gerwen zelf begint een eigen bedrijf waarmee hij zich gaat richten op coaching en het geven van lezingen voor het bedrijfsleven.

Dat meldt het Brabants Dagblad vanmorgen. Beide partijen gaan in goed overleg uit elkaar. Het ontslag van Van Gerwen is aangevraagd voor 1 augustus of 1 september, maar het is de bedoeling dat hij hierna nog enige tijd blijft om alle zaken goed over te dragen, een periode die kan uitlopen tot januari. De nieuwe bestuursleden Frans van Dommelen en Frans Puls zullen de werkzaamheden van de general manager deels overnemen, terwijl nog gezocht wordt naar een leidinggevende voor de horecatak van Trappers.

√āHet is dus niet zo dat Theo ontslagen wordt omdat hij niet zou functioneren√ā, stelt voorzitter Cees Oerlemans van Tilburg in Brabants Dagblad. √āVanuit onze organisatie is het een puur financieel- technische kwestie. Met ijshockey in Nederland gaat het niet crescendo en wij hebben vorig seizoen door het missen van de play-offs een zware dobber gehad. Die financińā¬ęle afweging viel ongeveer samen met de plannen van Theo om een eigen bureautje te beginnen. Wat dat betreft kwam het goed uit.√ā

Met het ontslag komt een einde aan een langjarige verbintenis tussen de geboren Eindhovenaar en Tilburg Trappers. Van Gerwen debuteerde als speler weliswaar bij Eindhoven, maar kwam eind jaren tachtig bij Tilburg terecht. Als speler Als speler maakte hij deel uit van de bijzonder succesvolle Tilburgse formatie die halvewege de jaren negentig drie landstitels op rij veroverde.

In 1998 trad Van Gerwen aan als general manager bij Trappers, terwijl hij ook jarenlang coach was bij de club. In het seizoen 2000-2001 veroverde hij met Trappers de dubbel. Afgelopen seizoen nam hij de technische leiding over van de ontslagen Dave Hysrky. Met Trappers pakte hij daarna de nationale beker door in de finale Amsterdam te verslaan, maar miste Trappers voor het eerst sinds mensheugenis de play-offs.

Van Gerwen was ook enkele jaren bondscoach van de nationale ploeg. Hoogtepunt van zijn bewind daar was de derde plaats tijdens het wereldkampioenschap in Noorwegen en de poging tot kwalificatie voor de Olympische Spelen tijdens een toernooi in het Poolse Nowy Targ. Zijn bondscoachschap kwam ten einde na onenigheid met een aantal Amsterdamse spelers in de selectie.

Tilburg Trappers trok eind vorige maand de Amerikaan Larry Suarez aan als nieuwe hoofdcoach. Ook in de selectie is stevige opruiming gehouden. Als doelman werd de Zweed Emil Lundgren aangetrokken, terwijl ook de Canadezen Jeff Burgoyne en Daryl Bat de selectie versterken. Simon de Wit keert vanuit Amsterdam terug naar Tilburg.