8 februari 200500:00

Door Joep Meijsen

Van Gerwen wil opstappen

Theo van Gerwen dreigt per direct op te stappen als hoofdcoach van Tilburg Trappers. Van Gerwen is ontevreden over de manier waarop de Nederlandse ijshockeybond met de regels omgaat, met een aantal zaken binnen de Trappers-organisatie.

Dat schrijft het Brabants Dagblad. Of hij ook zijn positie als General Manager van Trappers en bondscoach dreigt op te zeggen is niet bekend. Van Gerwen zegt een voorbeeld te nemen aan Dave Hyrsky, die onlangs bij Heerenveen opstapte. 'Ik erger me vooral aan de manier waarop er binnen het Nederlandse ijshockey wordt omgegaan met de regels. Zoals het nu gat, worden mensen die zich voor honderd procent inzetten voor de ijshockeysport in de kou gezet. Net als Hyrsky ben ik er goed ziek van en ok moe. Protesteren heeft geen zin. Zij hebben toch de langste arm', stelt de boze Van Gerwen in de krant.

Hij ergert zich vooral aan het feit dat Nijmegen Emperors in de stand om de Coupe der Lage Landen drie punten toegekend krijgt voor de zege in Turnhout. Nijmegen beschikte toen nog niet over spelerspassen, waardoor Turnhout de wedstrijd niet wilde spelen en een reglementaire overwinning opeist. In Belgi√ę zijn deze punten inmiddels aan Turnhout toegekend, maar de Nederlandse IJshockeybond erkent deze uitspraak niet omdat deze niet volgens de reglementen tot stand is gekomen.

Van Gerwen laat ook doorschemeren dat hij niet tevreden is over de gang van zaken binnen Trappers. Daarover wilde hij echter niet concreet worden tegenover Brabants Dagblad. Tilburg Trappers presteert dit seizoen vooralsnog teleurstellend. De ploeg werd in de halve finale van de beker uitgeschakeld, eindigde laag in de Challenge Cup en miste rechtstreekse kwalificatie voor de play-offs. Dit gebeurde ondanks versterking van de selectie met onder meer Justin Bekkering, Ryan van Diemen, Josh Oort, en Erik Zachrisson.

Vandaag worden intern gesprekken gevoerd over de ontstane situatie.