WK Jaca Nederland I Jsland kans Mellisant opening

25 juni 201611:45

Door Joep Meijsen

Van Hulten en Melissant terug naar Tilburg

Ritchie van Hulten en Jeffrey Melissant spelen komend seizoen voor het team van Tilburg Trappers in de BeNeLiga. Het duo kwam vorig jaar nog uit voor Zoetermeer Panters.

Melissant was goed voor tien goals en 31 assists in 21 wedstrijden, terwijl Van Hulten twaalf treffers en 23 assists in 18 ontmoetingen voor zijn rekening nam afgelopen jaar. Daarmee waren zijn de nummers een en twee op de topscorerslijst bij Panters, dat nipt de play-offs miste in Poule A.

De 25-jarige Melissant maakte ook deel uit van het Nederlands team dat in Jaca promoveerde. In vijf wedstrijden had hij een goal en een assist. Melissant won eerder al vier landstitels met Trappers in de Eredivisie en heeft ook vier keer bekerwinst op zijn palmares. Tot de overgang naar de Oberliga van Trappers was hij vier seizoenen een vaste waarde binnen de ploeg. Daarvoor speelde de geboren Tilburger enkele seizoenen in Eindhoven.

Ook voor Van Hulten is het een terugkeer naar Tilburg. Hij speelde voor het laatst in 2013-14 voor Trappers in de Eredivisie. De afgelopen twee seizoenen was hij actief voor Panters en Kemphanen. Reden voor de overstap van het duo is naar eigen zeggen geloof in de plannen van de jeugdafdeling van Trappers en coach Dennis ten Bokkel met het BeNeLiga-team. Ook was het lastig om het spelen in Zoetermeer te combineren met werk in Tilburg.