Herentals Jeffrey van Iersel 2019

5 mei 201921:57

Door Joep Meijsen

Van Iersel twee jaar langer bij Hyc

Jeffrey van Iersel staat de komende twee jaar weer in de bank bij de regerende Beneliga-kampioen Herentals.

De 39-jarige in Tilburg geboren voormalige Nederlandse international kende afgelopen jaar een droomstart als hoofdcoach bij ERA Renomar Hyc Herentals. Met de club won Jeffrey van Iersel de beide hoofdprijzen in Belgi√ę, de landstitel en de nationale beker, en daarna dus ook nog het kampioenschap in de Belgisch-Nederlandse competitie.

Voor Van Iersel is het zijn tweede jaar als hoofdcoach in de competitie. Hij debuteerde een jaar eerder in de bank bij Nijmegen, waarmee hij de halve finales van de play-offs in de Beneliga haalde. Op weg daar naartoe schakelde Nijmegen Herentals uit.

Van Iersel vormde als speler vele jaren een vaste waarde in de defensie van Tilburg en later Geleen en kortstondig Eindhoven. Daarnaast speelde hij acht wereldkampioenschappen met Nederland en werd hij geselecteerd voor het Olympische Kwalificatietoernooi in Nowy Targ in 2003.

In de reguliere competitie van de Beneliga won Van Iersel met Herentals vorig jaar 17 van de 22 wedstrijden, waarvan vijftien in de reguliere speeltijd. Het was met 166 doelpunten voor tevens de productiefste club van de competitie. In de play-offs schakelde de club daarna achter elkaar Leuven Chiefs, Microz Eaters Geleen en tenslotte in de finale Heerenveen.