Eaters van iersel chat 1112

24 juni 201611:31

Door Joep Meijsen

Van Iersel wordt coach bij Den Bosch

Jeffrey van Iersel volgt Leo van den Thillart op als hoofdcoach bij Den Bosch. Het wordt zijn debuut als coach in de BeNeLiga.

Den Bosch maakte de benoeming van Van Iersel donderdag bekend. Den Bosch keerde vorig jaar terug op het hoogste niveau en won drie wedstrijden als deelnemer aan Poule B. 'De Red Eagles zijn ernom verheugd over de bereikte overeenstemming met Jeffrey als hoofdcoach-trainer. Van Iersel staat volledig achter het technisch beleid gericht op ontwikkeling van jeugd in combinatie met uitstekende prestaties op het hoogste niveau', zo schrijft Red Eagles in een toelichting op de benoeming.

De club hoopt onder leiding van Van Iersel een stap vooruit te kunnen maken. Onder meer door de toevoeging van enkele ervaren spelers aan de selectie. In ieder geval is Den Bosch blij met de nieuwe aanwinst. 'Red Eagles ziet in Jeffrey een gedreven coach met visie. Met het gedeelde einddoel als uitgangspunt krijgt Jeffrey de vrijheid om zijn eigen weg te kiezen naar dat voorgenomen succes. Jeffrey is met zijn ervaring en gedrevenheid de uitgelezen man voor deze sportieve en uitdagende taak in Den Bosch.'

Met zijn benoeming tot coach be√ęindigd Van Iersel een lange loopbaan als speler waarin hij verschillende kampioenschappen en bekers won met Tilburg en Geleen. Hij speelde ook op negen kampioenschappen en Olympische Kwalificatiewedstrijden voor Oranje.