Ties van Soest in actie voor Oranje
Ties van Soest in actie voor Oranje — © Marco Spelten (IJshockey.com)

26 augustus 202007:17

Door Joep Meijsen

Van Soest en Ansems nieuw bij Tilburg

International Ties van Soest en jeugdinternational Jowin Ansems spelen komend seizoen bij Tilburg Trappers.

Dat schrijft Brabants Dagblad vanmorgen. Van Soest, begonnen in de jeugd van Eindhoven, gaat deel uitmaken van de Oberliga-selectie bij de club. Ansems gaat meetrainen met de selectie, maar zijn wedstrijden in het tweede team spelen, dat dit jaar in de Eerste Divisie uitkomt. Tilburg werkte gisteravond de eerste offici√ęle training af.

De 20-jarige Ties van Soest speelde jarenlang in de jeugd van D√ľsseldorf en is een vaste keuze in jeugdselecties van Oranje. In 2018 debuteerde hij als jongeling in het 'grote' Oranje tijdens het wereldkampioenschap in Tilburg. Daar nam hij twee goals en drie assists in 5 wedstrijden voor zijn rekening.

Zijn seizoen daarna werd door blessureleed geru√Įneerd, maar vorig jaar kwam hij terug en ging op lager jeugdniveau in de Verenigde Staten spelen voor South Shore Kings, waar hij in 32 wedstrijden tot 4 goals en 8 assists kwam. 'Hij heeft een jaar in de Verenigde Staten
ijshockey gespeeld en gaat nu hier studeren. Wij hadden op zich al een volwaardige selectie en geen budget meer, maar we hebben toch afspraken kunnen maken met Ties', legt technisch verantwoordelijke René de Hondt uit in de krant.

De pas 17-jarige Jowin Ansems speelde de afgelopen jaren in de jeugd van Iserlohn en speelde WK's met de U18 en U20 van Nederland. De doelman uit Dordrecht speelde voor zijn vertrek over de grens al in Tilburg. Zijn broer Roy Ansems keerde eerder dit jaar al terug naar Nederland en maakte al een paar keer deel uit van de Oberliga-selectie bij Tilburg.