Red Eagles Beneliga Suurhoff 10 2016

18 april 201822:00

Door Joep Meijsen

Van Zoest en Suurhoff versterken Nijmegen

Ahoud Devils Nijmegen breidt de selectie uit met nog een aanvaller en een verdediger. Het gaat daarbij om de 23-jarige forward Kayo van Soest en de eveneens 23-jarige defense Evo Suurhoff, die vanuit respectievelijk Eindhoven en Tilbur de overstap maken.

Dat heeft Nijmegen Devils bekendgemaakt. Van Zoest verzamelde vorig seizoen bij Eindhoven zeven goals en zeven assists in negentien wedstrijden, met 119 strafminuten. Hij is afkomstig uit de jeugd van Eindhoven, de club waar hij tot nu toe ook altijd speelde. Na Roderick van den Hout en Deniz Mollen is hij de derde speler die de overstap maakt van Kemphanen naar Devils. 'Ben blij met deze aanwinst. Fysiek is hij zeer sterk, hij heeft een prima schaatstechniek en het is echt een speler die zich de afgelopen twee jaar goed heeft ontwikkeld', zegt coach Alexander Jacobs van Nijmegen over Van Zoest.

Ook international Evo Suurhoff komt over naar Nijmegen. De 23-jarige verdediger is afkomstig uit Den Bosch en maakte enkele jaren deel uit van CTO/NIJA in Eindhoven, waar hij enkele jaren geleden ook zijn debuut maakte in de Eredivisie. Ook speelde hij voor Den Bosch in de Beneliga (foto). Afgelopen seizoen speelde Suurhoff het grootste deel van het seizoen in het Beneliga-team van Tilburg Trappers, waar hij in 24 wedstrijden drie goals en dertien assists voor zijn rekening nam met 53 strafminuten. In Belfast debuteerde Suurhoff vorig jaar op het wereldkampioenschap. Op dit moment maakt hij deel uit van de selectie van bondscoach Doug Mason die zich voorbereid op het WK in Tilburg.

Nijmegen heeft de ambitie om voor eind deze maand de selectie voor het komende seizoen rond te hebben. 'Wij kunnen de zomermaanden dan mooi gebruiken voor verdere verandering en structurering in de organisatie. De resterende dagen van april zullen worden gebruikt om met de laatste spelers om tafel te gaan', zegt voorzitter Joop Vullers van de voormalige landskampioen.

Nijmegen Devils maakte eerder bekend dat captain Levi Houkes, goalie Jeffrey Vermeulen, verdedigers Nick de Jong, Martijn Geerligs, Rick van Haren en Danny Mols alsmede aanvallers Wessel Copier en Justin Evers hun overeenkomsten met de club verlengden. Daarnaast werd het Canadese aanvallende duo RJ Reed en Branden Eden aangetrokken, net als de eerder genoemde doelman Deniz Mollen en verdediger Roderick van den Hout.

Devils-coach Alexander Jacobs voegt Nicky van der Geld en Boris van Bergen toe aan de trainingsgroep volgend jaar. De twee speelden afgelopen seizoen in de Eerste Divisie voor het tweede team van Nijmegen. De twee trainen mee met het eerste team, maar zullen hun wedstrijden vooral in de Eerste Divisie spelen.

'Beide jongens hebben de potentie om de volgende stap te maken. Primair zullen ze wedstrijden in de eerste divisie spelen, maar kunnen ze zich ontwikkelen en bewijzen gedurende de trainingen op het hoogste niveau. In de komende 1 of 2 seizoenen moeten ze kunnen doorbreken en die kans willen we deze 19-jarige Nijmeegse jongens echt geven', aldus Jacobs.