Archieffoto: De ijshal in Toronto voor een wedstrijd van de Maple Leafs
Archieffoto: De ijshal in Toronto voor een wedstrijd van de Maple Leafs — © Joep Meijsen/IJshockey.com

10 juli 202007:42

Door Joep Meijsen

Veel NHL-wedstrijden op gunstige tijdstippen

Nederlandse ijshockeyliefhebbers kunnen vermoedelijk vanaf 1 augustus op redelijke tijdstippen veel ijshockey kijken. De NHL gaat in zijn zogenoemde hubs drie wedstrijden per dag spelen, waaronder twee tijdens de middag lokale tijd.
Volgens TSN-insider Bob McKenzie worden in de hubs in Edmonton en Toronto in principe dagelijks lokale tijd 12.00 uur, 16.00 uur en 20.00 uur wedstrijden gespeeld. Daarop kunnen, bijvoorbeeld vanwege de behoeftes van tv-partners, uitzonderingen worden gemaakt. Het tijdverschil met Toronto is zes uur en met Edmonton acht uur. Dat betekent dat veel wedstrijden worden gespeeld op voor kijkers in Europa gunstige tijdstippen. Het betekent in totaal vijftien uur aan ijshockey per dag.

In de hervatting van het seizoen spelen de top vier teams in de twee conferences vanaf 1 augustus een onderling toernooi om zo de ranking bij de plaatsing van de play-offs te bepalen. Deze wedstrijden zullen vooral om 16.00 uur lokale tijd worden gespeeld. De andere zestien teams spelen onderlinge series om de laatste acht plaatsen in de play-offs in te vullen.

Dit alles is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de deal tussen deliga en de spelersvakbond door de achterban van beide organisaties.

In de Western Conference (Edmonton):


Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks
Nashville Predators - Arizona Coyotes
Vancouver Canucks - Minnesota Wild
Calgary Flames - Winnipeg Jets

In de Eastern Conference (Toronto)

Pittsburgh Penguins - Montreal Canadiens
Carolina Hurricanes - New York Rangers
New York Islanders - Florida Panthers
Toronto Maple Leafs - Columbus Blue Jackets

Tags

NHL