De U19 krijgt de beker en medailles voor het kampioenschap 2020 uitgereikt
De U19 krijgt de beker en medailles voor het kampioenschap 2020 uitgereikt — © Lewis Daniels

30 juni 202018:33

Door Joep Meijsen

Verlate kampioensbeker voor Amsterdam U19

De U19 van Amsterdam heeft deze week alsnog de beker in ontvangst genomen die hoort bij het in februari gewonnen kampioenschap. Vanwege de corona-uitbraak was dat eerder niet mogelijk.

Het Nederlandse ijshockey kwam eerder dit jaar plotseling tot stilstand, met als gevolg dat de meeste kampioenschappen niet konden worden afgerond. Alleen de Nederlandse titel bij de heren, gewonnen door Unis Flyers Heerenveen na een finaleduel tegen Den Haag en de U16 van Nijmegen in de Eerste Divisie wonnen ook nog titels.

De U19 van Amsterdam pakte met voorsprong op Dordrecht het kampioenschap in de U19-competitie. De ploeg haalde in 18 wedstrijden 32 punten en noteerde een doelsaldo van 124 doelpunten voor en 44 tegen. Voordat de beker die bij het kampioenschap hoort, kon worden uitgereikt brak dus de coronacrisis uit.

Amsterdam moest wachten tot de restricties voor groepsbijeenkomsten waren opgeheven en afgelopen maandag kon het team van coaches Hennie Jaspers en Michael Veltman toch de beker en de kampioensmedailles in ontvangst genomen. De uitreiking gebeurde door oud-international en voormalig bondsdirecteur Henk Hille, die de medailles aan een stick hing om de medailles zo coronaproof uit te reiken.