20 februari 200600:00

Door Joep Meijsen

Versteeg weg bij Trappers

Aanvaller John Versteeg heeft met onmiddellijke ingang zijn contract ingeleverd bij Tilburg Trappers. Aanleiding is onenigheid over zijn rol in het team met de technische staf.

Dat bevestigen Trappers-voorzitter Cees Oerlemans en John Versteeg zelf tegenover IJshockey.com. Voor de veelvuldige landskampioen komt het vertrek van Versteeg als een donderslag bij heldere hemel. 'Na de wedstrijd in Geleen kwam zijn tas terug in het stadion. Daar zaten toen alleen de spullen van Trappers in, niet zijn eigen materiaal. Toen ging er al een lichtje branden. We hebben hem vanmiddag toen zelf maar gebeld en toen bevestigde hij dat hij weg was', aldus Oerlemans.

Het vertrek komt voor Trappers op een moeilijk moment. Tilburg vecht de komende zes dagen voor de laatste kans om de play-offs te halen. De formatie van Theo van Gerwen loopt het risico voor het eerst in vele jaren de 'post-season' te missen.

Onvrede over het technisch beleid van coach Theo van Gerwen ligt volgens Oerlemans ten grondslag aan het vertrek van Versteeg. 'Hij was het er niet mee eens dat hij uit de powerplay werd gehaald.' De voorzitter heeft geen goed woord over voor het besluit van Versteeg. 'Belachelijk, ik kan het niet begrijpen. Maar hopelijk komt er nog iets positiefs uit voort en gebruikt de spelersgroep dit als motivatie voor het slot van het seizoen.'

De aanvaller zelf bevestigt dat het niet klikte met de technische staf. 'Ik ben niet gehaald als derde lijns speler om vijf tegen vijf te spelen. Als ik afgelopen wedstrijd zes minuten heb gespeeld is dat veel. Je moet wel weten wat ik er steeds voor over heb gehad. Twee uur ergernis in de file elke keer en dan in een groep waar het niet klikt. Wel met de Tilburgse jongens, maar juist niet met de buitenlanders. Ik had daar veel meer van verwacht, dat het ook meer een team zou zijn. Maar ik bleef een buitenstaander.'

Het afgelopen weekeinde was het genoeg geweest voor Versteeg. 'Op die manier gaat het je tegenstaan, en als dan de bekende druppel volgt moet je een beslissing nemen. Ik had het liever anders gezien.' Hij zegt overigens vanmiddag zelf keurig Trappers te hebben ingelicht over zijn besluit. De aanvaller is niet van plan zijn loopbaan te beńā¬ęindigen. Hij hoopt volgend jaar weer onderdak te komen bij een club.

John Versteeg maakte na een succesvol seizoen in Nijmegen vorig jaar de overstap naar Tilburg. Daar is hij de nummer drie op de topscorerslijst met vijftien goals en achtentwintig assists in 39 wedstrijden. Alleen Doug Stienstra en Dave Iannazzo verzamelden tot nu toe dit seizoen meer punten voor Trappers.