Amsterdam Tigers Antwerpen Phantoms Geleen Eaters Heerenveen Flyers Hijs Hokij Den Haag HYC Herentals Leuven Chiefs Luik Bulldogs Nijmegen Devils Tilburg Trappers Tilburg Trappers (Oberliga) Zoetermeer Panters
Versterkingen voor Toekomstteam Trappers

Versterkingen voor Toekomstteam Trappers

De website van de jeugd van Tilburg Trappers meldt de komst van een aantal nieuwe spelers voor het Toekomstteam dat uitkomt in de Beneliga. De meest opvallende naam is neo-international Evo Suurhoff die overkomt vanuit Den Bosch.

Winner
Bauer (klein)
THS
Rono

Defensieve versterkingen

De 22-jarige Suurhoff maakte vorig seizoen zijn debuut in Oranje tijdens het WK in Belfast. De geboren Bosschenaar speelde het grootste deel van zijn carrière voor Den Bosch. Naast Den Bosch speelde de verdediger een aantal jaren in Eindhoven voor het NIJA-team.

Naast Suurhoff komt ook Viktor Nordemann de Tilburgse defensie versterken. De 18-jarige jeugdinternational speelde de laatste twee seizoenen in de Duitse jeugdliga DNL2 voor Iserlohn en Essen en wordt in Tilburg herenigd met zijn oudere broer Jasper Nordemann. Tenslotte is Berry Donders de derde defensieve aanwinst voor Tilburg. De geboren Tilburger komt daarmee terug op het oude nest. De 24-jarige Donders speelde de laatste twee seizoenen in Den Bosch en kwam daarvoor enkele jaren uit voor Eindhoven Kemphanen. Donders was vorig jaar in Den Bosch goed voor elf goals en acht assists.

Berry Donders seizoen 2013-2014

Berry Donders seizoen 2013-2014

Broederliefde

Niet alleen Berry Donders komt terug naar Tilburg, ook zijn oudere broer Marc Donders maakt de overstap naar het Toekomstteam van Trappers. De 27-jarige aanvaller speelde in het seizoen 2015-2016 nog voor Den Bosch in de Beneliga en kwam tot 13 goals en 12 assists. De voormalige jeugdinternational speelde daarvoor samen met zijn broer in Eindhoven.

Behalve de gebroeders Donders  en Nordemann worden ook de Belgische broers Akke en Bram Klijsen weer ploeggenoten. De 19-jarige Bram Klijsen komt over vanuit Noord-Amerika waar hij onder andere voor de Ontario Hockey Academy speelde. De aanvaller maakte afgelopen jaar ook zijn eerste opwachting voor het nationale team van Belgie op het WK. Klijsen is al jarenlang jeugdinternational voor België.

Marc Donders in Eindhoven tijdens seizoen 2012-2013

Marc Donders in Eindhoven tijdens seizoen 2012-2013

Kunst uit Groningen

De laatste nieuweling voor de ploeg van coach Dennis ten Bokkel is Guy Kunst. De 17-jarige jeugdinternational komt over van GIJS Groningen. Afgelopen seizoen speelde Kunst afwisselend voor het eerste en tweede team van Groningen. Kunst kwam ook uit voor Oranje U18 en kwam op het WK tot 1 goal en 1 assist.

Gijs Beneliga Guy Kunst 12 2016

Selectie

De volledige selectie voor het Toekomstteam is nu als volgt:

Goalies: Mike Kersten en Mitchel Hamers

Verdediging: Reinier Staats, Thijs Voorn, Jeroen Klijberg, Ninho Hessels, Floris van Elten, Tijn Jacobs, Jari van de Kerkhof, Robin Gijsberts, Thom Smits, Evo Suurhoff, Viktor Nordemann en Berry Donders.

Aanval: Wouter Sars, Akke Klijsen, Jim Gudden, Jeroen van den Broek, Jasper Nordemann, Elia Urlings, Boris Coehorst, Bram van Uden, Sander Horvers, Bram Klijssen en Marc Donders.

Suurhoff in actie voor Den Bosch

Suurhoff in actie voor Den Bosch

Nieuws Game Center Spelers Teams Forum