Nijb logo

25 februari 201410:51

Door Joep Meijsen

Vier deelnemers Larry van Wierencup

De opzet van de Larry van Wierencup is gewijzigd. Omdat maar vier van de zes gekwalificeerde deelnemers ook daadwerkelijk gaan spelen wordt er nu in éen poule gespeeld.

Dat blijkt uit informatie die IJshockey.com heeft ontvangen, de NIJB heeft nog geen offici√ęle planning naar buiten gebracht. Uit de Eredivisie doen Geleen Eaters en Eindhoven Kemphanen mee, vanuit de Eerste Divisie zijn dat Groningen Bears en Nijmegen Devils. Zij spelen een volledige competitie, gevolgd door een finale tussen de twee hoogstgeplaatste teams die over meerdere wedstrijden gespeeld gaat worden.

Dordrecht haakte afgelopen week af vanwege financi√ęle redenen. Het tweede team van Den Haag kampt met een gebrek aan ijstijd vanwege het NK Kunstrijden in de Uithof, die ook al veel impact heeft op het speelschema van de play-offserie tussen Den Haag en Heerenveen in de halve finales van het landskampioenschap.

De deelnemende clubs verwachten later vandaag het speelschema voor de cup die genoemd is naar de voormalige captain en bondscoach van de nationale ijshockeyploeg.