Hyc vincent close away 1314

6 januari 201514:19

Door Joep Meijsen

Vincent per direct weg bij Hyc

Herentals en Paul Vincent zijn definitief uit elkaar. Een meningsverschil over de gang van zaken rond het eerste team is de reden voor de scheiding.

pan class="_5yl5" data-reactid=".bz.$mid=11420549954316=20369b3a066c8036d23.2:0.0.0.0.0">Dat meldt Herentals. Volgens de club was het Vincent die heeft besloten al zijn functies neer te leggen. Dit betekent dat hij ook niet meer met de jeugd van de Belgische club zal werken. Vincent had juist enkele weken geleden zijn plek als hoofdcoach ingeruild voor een positie als speler. Met vijf goals en vier assists in vier wedstrijden was hij daarbij zeer productief.

Vincent nam de plaats in van Evan Renwick, die vanwege een blessure naar huis terug was gekeerd. Zelf weer gaan spelen had niet de voorkeur van Vincent, maar hij zag het als een oplossing voor het probleem van Herentals dat nog maar een beperkte selectie had.

Zijn positie als coach werd overgenomen door ex-doelman Bjorn Steijlen, die deze week versterking kreeg van oud-international Koen Hermans. De club meldt niets over een mogelijke vervanger van Vincent op het ijs. Wel zal gekeken worden naar een oplossing voor de jeugd.

Vincent was bezig aan zijn tweede seizoen als hoofdcoach bij Herentals. Daarvoor werkte hij bij NIJA in Eindhoven en speelde hij voor verschillende clubs in de Nederlandse Eredivisie.