10 april 200700:00

Door Joep Meijsen

Vincent verlengt bij Tijgers

Aanvaller Paul Vincent heeft zijn contract bij Amsterdam met een jaar verlengd. De Amerikaan tekende een nieuwe overeenkomst met ook nog een optie voor een volgend seizoen. Vincent is de eerste speler die door Amstel Tijgers wordt vastgelegd voor volgend seizoen.

Vincent eindigde met 37 doelpunten en 32 assists op de tweede plaats van de topscorerslijst bij Amsterdam. Bohuslav Subr had een goal meer, maar speelde ook zes wedstrijden meer. In het contract is tevens opgenomen dat Vincent een rol gaat spelen in de coaching en training. De precieze invulling hiervan wordt op een later tijdstip in overleg met Ron Berteling en Tommie Hartogs vastgesteld.

Vincent voerde de afgelopen weken gesprekken met andere clubs, maar besloot uiteindelijk om bij te tekenen bij Amsterdam. Volgens de club gaf hij al tijdens het seizoen aan het goed naar zijn zin te hebben in de hoofdstad, waarbij hij ook een rol ambieerde om jonge spelers verder te helpen ontwikkelen.

De in januari 1975 geboren Paul Vincent kende een bewogen leven, maar bleek te beschikken over een groot aangeboren talent voor ijshockey. Dit leidde ertoe dat hij door de Toronto Maple Leafs werd gedraft in de zesde ronde van de entry draft van 1993. Hij zou het echter nooit tot de NHL schoppen, hoewel hij in zijn rondgang langs een groot aantal profclubs wel kortere en langere periodes uitkwam in de American en International Hockey League.

In 2002-03 maakte hij zijn opvallende entree in de Nederlandse competitie. Met zijn grote lichaam, zijn fluwelen stickhandling en prima overzicht was hij waarschijnlijk de beste speler in de liga tot zijn vertrek na vijftien wedstrijden. In die periode was hij wel goed geweest voor meer dan twee punten per ontmoeting.

Vorig jaar keerde hij vanuit de Noorse competitie terug in Nederland en hielp hij Amsterdam aan een bijzonder succesvol seizoen. De ploeg van Ron Berteling kon weliswaar de een seizoen eerder ingeleverde landstitel niet heroveren, maar pakte met de Challenge Cup en de nationale beker wel twee hoofdprijzen.