Oranje tijdens het OKT in Barcelona
Oranje tijdens het OKT in Barcelona — © Marco Spelten (IJshockey.com)

17 september 202007:20

Door Joep Meijsen

Voorselectie nationale mannenploeg bekend

Bondcoach Doug Mason heeft een zeer uitgebreide voorselectie voor de Nederlandse mannenploeg gepubliceerd, met een aantal nieuwe namen voor de nationale ploeg.

Het nationale mannenteam heeft maar √©√©n belangrijk toernooi op het schema staan voor het komende seizoen. Nederland neemt het in het kampioenschap Division IIA op tegen Australi√ę, China, Isra√ęl, Kroati√ę en Spanje. Het WK staat voor de periode van 10 tot en met 16 april 2021 op het programma. Zoals bij alle grote evenementen kan corona roet in het eten gooien in de planning. Het WK in 2020 werd om deze reden afgeblazen. Oranje degradeerde twee jaar geleden in Estland uit Division IB.

De selectie is ruim opgezet met alleen al vijf goalies, waaronder jeugdinternational Jowin Ansems uit Dordrecht, die dit seizoen vanuit de Duitse jeugdcompetitie terugkeert naar Nederland en weer voor Tilburg Trappers gaat spelen. Hij zit voor het eerst bij een voorselectie van Oranje. De andere geselecteerde goalies zijn Rowan Delil, Ruud Leeuwesteijn, Deniz Mollen en Martijn Oosterwijk. In totaal zijn er daarnaast 23 verdedigers en 33 aanvallers geselecteerd.

Het betreft een mix van ervaren en nieuwe spelers. In de defensie bijvoorbeeld de in Noord-Amerika spelende Bob Gerretsen en Noah Muller, maar ook Jordy van Oorschot en Jurryt Smid. Aanvallend zijn spelers als Roy Ansems en Renzo Meulenbeek geselecteerd, maar ook Mickey Bastings en Ronald Wurm. Veel van de bekende namen die de afgelopen jaren al niet meer geselecteerd werden, ontbreken ook dit jaar in de voorselectie.

Opvallende naam in de selectie is die van Diego Hofland, die jarenlang speelgerechtigd was voor Duitsland en sinds vorig jaar bij Tilburg Trappers speelt. Ook de in Amsterdam geboren Daniel Sprong (Washington Capitals) staat in de lijst. Het is echter onzeker of hij beschikbaar is voor Oranje. Dat geldt overigens ook voor veel andere spelers in de voorselectie. Tijdens het WK zijn de play-offs in de Oberliga nog in volle gang.

Bekijk hier de complete voorselectie van Oranje >>>