AL TIL HAM 20210212 011
— © Arie Leeuwesteijn

13 februari 202107:28

Door Joep Meijsen

Vrijdag: Crocodiles neemt revanche, punt voor Nagtzaam

Tilburg Trappers slaagde er vrijdagavond niet in het tweede duel in enkele dagen tegen Hamburg Crocodiles ook te winnen. Nardo Nagtzaam haalde met Peiting een punt tegen Memmingen en Guus van Nes speelde met Quinnipiac gelijk.

Tilburg Trappers - Hamburg Crocodiles 1-2

Tilburg Trappers leed vrijdagavond de tweede nederlaag in de laatste drie wedstrijden met een 1-2 verlies in eigen huis tegen Hamburg Crocodiles, de ploeg waar afgelopen dinsdag nog met 4-3 van was gewonnen. Het enige Tilburgse doelpunt werd gescoord door Reno de Hondt, zijn vijftiende treffer van de lopende jaargang.

Trappers had gedurende het duel een overwicht, maar slaagde er onvoldoende in de kansen om te zetten in doelpunten. Doelman Kai Kristian van Hamburg Crocodiles toonde zich daarbij een belangrijke sta-in-de-weg voor de daadkracht van de Nederlandse deelnemer op het derde niveau in Duitsland.

Maximilian Schadulek opende in de eerste periode de score namens Hamburg, waarna Thomas Zuravlev de voorsprong van Crocodiles in de openingsfase van de tweede doorgang verdubbelde. Halverwege het duel bracht De Hondt de achterstand terug tot één doelpunt, maar in de resterende speeltijd slaagde Trappers er ondanks de nodige kansen niet in de gelijkmaker te scoren.

Voor Trappers was dit de tiende nederlaag van het lopende seizoen. Koploper Hannover Scorpions boekte in eigen huis een dikke 7-1 zege op Leipzig en liep daardoor verder uit. Saale Bulls Halle was met 6-4 te sterk voor Hannover Indians en is nu in puntpercentage weer gelijkwaardig aan Trappers, dat nog wel gewoon op de tweede plaats van de ranglijst staat.

Tilburg heeft voor zondag een uitwedstrijd bij Leipzig op het programma staan. De ontmoeting begint om 17.00 uur en is live te zien via Sprade.tv.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam verloor vrijdag met EC Peiting na een shootout van Memmingen Indians. Nagtzaam had twee schoten op doel en pikte een assist op, zijn 22e van het lopende seizoen. Hij heeft in 25 wedstrijden in zijn tweede seizoen in Peiting nu 37 punten.

Guus van Nes

Guus van Nes kwam vrijdagnacht met Quinnipiac in actie tegen Colgate University op het hoogste universiteitsniveau in de Verenigde Staten en zijn ploeg speelde naar een 2-2 gelijkspel, waarna zijn ploeg in de penaltyshots de zege naar zich toetrok.