Doug Mason gaat zijn vijfde seizoen in als hoofdcoach van Graz
Doug Mason gaat zijn vijfde seizoen in als hoofdcoach van Graz — © Twitter/Graz99'ers

21 november 202008:00

Door Joep Meijsen

Vrijdag: Mason aan kop in Oostenrijk

Doug Mason en Graz versterkten hun koppositie in Oostenrijk, Mike Dalhuisen en Poprad verloren na penaltyshots, Nardo Nagtzaam kwam vanwege quarantaine niet in actie en in de Oberliga Nord was er een zege van Herne op koploper Hannover Scorpions.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad verloren vrijdag na penaltyshots met 1-2 van Dukla Michalovce. Daardoor raakt de ploeg zijn koppositie voorlopig weer kwijt. Met 26 uit 11 is Poprad nu de nummer drie in de hoogste liga in Slowakije, een punt achter HK Nitra (11 wedstrijden)M en Nové Zamky (14 wedstrijden)

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam komt met EC Peiting dit weekeinde niet in actie. Eerder in de week waren er twee positieve tests bij de ploeg. Dat betekent dat de spelers tot donderdag 26 november in quarantaine zitten en de wedstrijden tegen Weiden en Deggendorf van dit weekeind zijn afgelast. Volgende week zou dan weer tegen Rosenheim gespeeld kunnen worden. De ook voor dat weekend op het programma staande wedstrijd tegen Lindau Islanders is al afgelast.

Doug Mason

Doug Mason en Graz 99ers wonnen vrijdagavond met 3-5 bij Bratislava Capitals. Dominik Grafenthin scoorde drie keer voor de ploeg van de Nederlandse bondscoach, die hierdoor met zijn team met 25 punten uit 12 wedstrijden koploper is in de Bet-At-Home Ice Hockey League. De ploeg heeft vier punten meer dan Vienna Capitals, dat echter ook drie wedstrijden minder gespeeld heeft. De stand in de competitie is sowieso vertekent, zo speelde Red Bull Salzburg pas zeven wedstrijden. Bij Bratislava bleef ex-Flyer Adam Bezak overigens puntloos.

Oberliga Nord I

De wedstrijd tussen Diez-Limburg en Crocodiles Hamburg ging gisteren niet door in de Oberliga Nord. Reden is een verbod vanuit de bondsstaat voor Diez Limburg om in eigen hal te mogen spelen vanwege corona. Tilburg Trappers kwam niet in actie vrijdag, maar er was verder wel een vol programma. Hannover Scorpions verloor in eigen huis met 4-6 van Herner EV, waardoor de ploeg zijn koppositie niet kon versterken. Herne klimt nu op naar de tweede plaats, met minder verliespunten. Nico Kolb had twee goals en twee assists namens Herne, terwijl ook Richard Mueller twee keer scoorde.

Oberliga Nord II

Vroege koploper Saale Bulls Halle blijft onderweg naar beneden op de ranglijst. De ploeg verloor in eigen huis met 0-4 van Icefighters Leipzig, de derde nederlaag op rij. De ploeg staat nu zevende. Hannover Indians won met3-5 bij het verrassend goed gestarte Hannover Indians en is daarmee nu de nummer drie op de ranglijst. Hammer Eisbären won met 3-4 bij Krefeld. Rostock Piranhas ging na een shootout met 6-7 onderuit tegen TecArt Black Dragons.

Oberliga Nord III

Zondag komt Tilburg Trappers weer in actie. Tegenstander is dan Herne in wat vanzelfsprekend weer een uitwedstrijd is.