Trappers vs Fuchse 2018 Nagtzaam juicht

26 januari 201823:14

Door Joep Meijsen

Vrijdag roundup: Dikke winst Den Haag in topper

De wedstrijd tussen de nummers één en twee in de Beneliga eindigde vrijdagavond in Nijmegen in een 0-8 overwinning voor Den Haag en Heerenveen won de uitwedstrijd in Zoetermeer nipt. In de Oberliga was Tilburg in eigen huis met 3-2 te sterk voor Duisburg.

Ahoud Devils Nijmegen - Hijs Hokij Den Haag

Op papier de topper tussen de nummers één en twee in de Beneliga, Den Haag en Nijmegen, maar op het ijs werd het maar liefst 0-8 in het voordeel van Den Haag. De formatie van coach Chris Eimers kwam al na een minuut spelen op voorsprong via Stace van Bentem, breidde de score een paar minuten later verder uit via een treffer van Viktor Sjodin en gaf dit voordeel daarna niet meer uit handen. In de tweede periode zorgden Raymond van der Schuit, Jurryd Smid, Diordy Vols en Donny van Musscher ervoor dat de Haagse voorsprong van een steviger formaat werd en in de slotperiode waren het nogmaals Van der Schuit en daarna Thomas Roosendaal die nog een duit in het zakje deden. Daarmee handhaaft Den Haag zich comfortabel aan kop van de Beneliga en moet Nijmegen de tweede plek afstaan aan Heerenveen.

Zoetermeer Panters - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen bereikte inderdaad de tweede plaats op de ranglijst door in de slotminuut van het duel in het Silverdome in Zoetermeer via Marco Postma het beslissende doelpunt te scoren. Flyer was na een kwartier spelen op voorsprong gekomen via Ernesto Klem, maar zag Panters in de loop van de tweede doorgang langzij komen via een treffer van Cas Staps. Flyers pakte daarna het voordeel in het duel terug via een treffer van Adam Bezak, maar na de tweede hervatting nam de Zoetermeerse scherpschutter Ludek Skop de volgende gelijkmaker voor zijn rekening. Daarna leek het duel richting overtime te gaan, maar een straf tegen Valentijn Scheffe kort voor tijd werd Panters alsnog fataal. De sterke lijn van Bezak, Demelinne en Postma gaf de doorslag in het duel. Jay Huisman had twee assists voor Zoetermeer.

Trappers vs Fuchse 2018 kans bowles

Tilburg Trappers - F√ľchse Duisburg

In de Oberliga handhaafde Tilburg zijn comfortabele koppositie met een 3-2 overwinning op Duisburg. Trappers zag voor 2450 toeschouwers Nick de Ruijter, Mitch Bruijsten en Nardo Nagtzaam doel treffen, terwijl Duisburg alleen iets terug kon doen via Sam Verelst en Viktor Beck. Duisburg raakte wel verschillende keren de paal in het duel. Trappers heeft inmiddels 82 punten verzameld in 34 wedstrijden. De nummer twee op de ranglijst, Saale Bulls Halle verloor in eigen huis in overtime van Hannover Indians, waardoor Leipzig, dat won bij Hannover Scorpions, over de Bulls heenklimt.

Foto's: Arie Leeuwesteijn