1810 0642

8 december 201723:44

Vrijdag roundup: Hijs en Devils winnen toppers

De Oberliga-Trappers verspeelden een punt in Hamburg, Den Haag won in eigen huis de topper tegen Heerenveen, Nijmegen was thuis Geleen de baas en de Beneliga-Trappers wonnen met 5-2 van Zoetermeer.

Hamburg Crocodiles - Tilburg Trappers

Tilburg Trappers had een goal in overtime van Mickey Bastings nodig om met winst uit Hamburg te kunnen vertrekken. Voor de forward was het zijn derde treffer in het uiteindelijk met 4-5 gewonnen duel. Omdat Leipzig wel in de reguliere speeltijd winst langs Rostock wist te komen, lopen de IceFighters op de ranglijst een puntje uit op Trappers.

Tilburg stond het grootste deel van de wedstrijd aan de leiding in Hamburg. Het was Bastings die zijn ploeg na tien minuten spelen op voorsprong bracht en in de loop van de tweede periode zorgde Parker Bowles voor de tweede treffer. Via Norman Martens deed Hamburg iets terug tijdens een dubbele powerplay, maar zodra Tilburg weer compleet was sloeg Jonne de Bonth zijn slag voor de 1-3.

Kort voor het einde van de tweede periode was het Andre Gerartz die Hamburg tot op één goal bracht, alvorens Moritz Israel enkele minuten na de tweede hervatting voor de gelijkmaker zorgde. Bastings bracht Tilburg tien minuten voor tijd nog een keer op voorsprong, maar diezelfde Israel zorgde vijf minuten tijd voor de treffer die de overtime noodzakelijk maakte.

Hijs Hokij Den Haag - Unis Flyers Heerenveen

Den Haag boekte zijn tweede Beneliga-overwinning tegen Heerenveen in het lopende Beneliga-seizoen. De finalist van vorig jaar won vrijdagavond in eigen huis met 3-1 van regerend kampioen Heerenveen. Marco Bommezijn scoorde in de spannende wedstrijd voor 2340 toeschouwers na vier minuten in de slotperiode het winnende doelpunt.

Na een doelpuntloze openingsperiode bezorgde aanvoerder Alan van Bentem zijn ploeg na een paar minuten spelen in de tweede periode de voorsprong. Den Haag kwam op de valreep van die periode nog op gelijke hoogte, maar Bommezijn zette zijn team kort na de hervatting opnieuw op voorsprong. Jurryt Smid bevestigde in de slotseconden de winst.

Door de zege staat Den Haag nu op de tweede plaats in de Beneliga met 23 punten uit 9 wedstrijden, vijf verliespunten minder dan koploper Nijmegen. Heerenveen staat met 22 punten uit elf wedstrijden vooralsnog op de derde plaats.

Ahoud Devils Nijmegen - Laco Eaters Limburg

Nijmegen pakte vrijdagavond de koppositie in de Beneliga met een 5-2 overwinning op Geleen. Wesley Hendriks had twee goals en een assist voor de Nijmegenaren. Jonas Huovinen nam beide Eaters-treffers voor zijn rekening.

Nijmegen boekte voor 450 toeschouwers alweer de achtste overwinning van het lopende Beneliga-seizoen. Dat zijn er al een stuk meer dan vorig seizoen toen Devils in negentien wedstrijden in de Beneliga slechts één keer wisten te winnen. In eigen huis kwam Nijmegen via Wesley Hendriks na een kwartier spelen op voorsprong.

Halverwege de wedstrijd zorgde Huovinen voor de gelijkmaker, maar Hendriks sloeg twee minuten later alweer toe om Devils weer het voordeel te geven. Zijn broer Jake Hendriks zorgde in de slotfase van de tweede periode voor de 3-1 en het publiek was na de pauze nog amper terug op hun stoelen toen Aivaras Bendzius voor de 4-1 zorgde. Daarna was het ook nog de beurt aan Kay Gielen om tegen zijn oude club te scoren. Huovinen bepaalde de eindstand tenslotte op 5-2.

Devils komt door de zege weer aan de leiding in de Beneliga met 24 punten uit 11 wedstrijden. Eaters staat op de vierde plaats met drie punten minder.

Tilburg Trappers Beneliga - Zoetermeer Panters

Tilburg boekte in eigen huis een keurige 5-2 overwinning op Zoetermeer. Marc Donders trof twee keer en de Brabanders zagen ook Jeroen van den Broek, Evo Suurhoff en Tijn Jacobs tot scoren komen. Giancarlo van Ulsen en Valentijn Scheffe zorgden voor de tegengoals. Trappers klimt door de winst naar de tiende plaats met tien punten uit tien duels, terwijl Zoetermeer daar een puntje achterstaat op de elfde positie van de ranglijst.