Flyers Beneliga Limnell shoot 02 2017

2 maart 201823:21

Makkelijke zeges voor Flyers en Hijs

Heerenveen en Den Haag zijn de kwartfinale begonnen met een makkelijke overwinning. In de Oberliga won Tilburg Trappers in overtime van Hannover Indians.

UNIS Flyers Heerenveen - Amsterdam Tigers

1500 toeschouwers in Thialf zagen vrijdagavond in de eerste twintig minuten behoorlijk veel kwaliteitsverschil tussen beide teams. De ploeg uit de hoofdstad miste goalie Jacob van Duin en verdedigers Marino Bakker en Chris Louwers. Ook Maarten Brekelmans ontbrak in het eerste duel in de play-offs.

Amsterdam kreeg in de eerste minuut nog wel direct een kans nadat Ivan Muso met zijn snelheid de Friese verdediging deed wankelen. Een minuut later lag de puck aan de andere kant in het net. Pippo Limnell kon ongehinderd voor de 1-0 zorgen. Na zeven minuten verdubbelde Ronald Wurm de Friese voorsprong. Wurm schoot de puck door de 'five-hole' van de jonge goalie Jaimy Missler. Drie minuten later werd het nog erger voor Amsterdam toen Marco Postma er 3-0 van maakte. Ook hier kreeg Postma veel te veel ruimte van de Amsterdamse verdediging.

In de tweede periode ging de storm liggen. De bezoekers kwamen zelfs terug tot 3-1 door een goal van topscorer John Versteeg. Een eventuele comeback van Amsterdam in de derde periode werd nooit een optie. Al in de tweede minuut scoorde Limnell zijn tweede doelpunt van de avond. Aldo van Aalderen bepaalde uiteindelijk de eindstand op 5-1.

Bekijk hieronder de reactie van Flyers-coach Mike Nason en de goals.

Hijs Hokij Den Haag - Chiefs Leuven

Ook in de volle Uithof was er weinig spanning in de ontmoeting tussen Den Haag en Leuven. Na de eerste periode stond er al een 4-0 voorsprong op het scorebord voor de thuisploeg. Het publiek werd wel op genoeg doelpunten getrakteerd. Den Haag won uiteindelijk met 10-4. Joey Oosterveld was goed voor een hattrick. Verder waren er drie spelers van Hijs die goed waren voor vijf punten: Raymond van der Schuit (twee goals, drie assists), Jeffrey Melissant (Ă©Ă©n goal, vier assists) en Jurryt Smid (vijf assists).

Hannover Indians - Tilburg Trappers

De Meisterschaftsrunde in de Oberliga nadert het einde. Zondag speelt Tilburg de laatste wedstrijd tegen Saale Bulls Halle. Vrijdagavond won Tilburg met 2-3 van Hannover Indians. Trappers kwam tweemaal op voorsprong via goals van Parker Bowles en Reno de Hondt. Hannover kwam tweemaal langszij door doelpunten van Pohanka. In de verlenging schoot Parker Bowles Trappers in de allerlaatste seconde naar de overwinning.

Elders won Hannover Scorpions met 2-5 in en tegen Essen. Halle was thuis met 3-2 te sterk voor Duisburg. Inmiddels weet Tilburg al wie de eerste tegenstander in de play-offs wordt. In de Oberliga SĂĽd zal Blue Devils Weiden als achtste eindigen.