1811 0404

25 november 201700:00

Door Joep Meijsen

Vrijdag roundup: Tilburg blijft winnen, Flyers overeind in Nijmegen

Tilburg Trappers blijft winnen in de Oberliga. Bij Timmendorfer Strand won de Nederlandse ploeg met 3-4. In de Beneliga boekte Heerenveen een uitzege in Nijmegen. Adam Bezak scoorde drie keer voor de Friezen.

EHC Timmendorfer Strand - Tilburg Trappers

Timmendorfer Strand staat vooralsnog laatste in de Oberliga Nord met slechts twee punten in zestien wedstrijden, maar maakte het koploper Tilburg toch lastig genoeg in de uitwedstrijd. Alexei Loginov scoorde uiteindelijk zeven minuten voor tijd de winnende goal in de met 3-4 gewonnen ontmoeting voor Trappers.

Tilburg heeft het niet makkelijk op het moment. De lange busreis naar Timmendorfer Strand werd gemaakt zonder een handvol vaste krachten. Het zorgde ervoor dat spelers als Wouters Sars, Floris van Elten en Tijn Jacobs in de opstelling stonden voor het duel in de Duitse badplaats. Sars en Van Elten hadden ieder een assist in de ontmoeting. Trappers liep via goals van Ivy van den Heuvel en Jonne de Bonth in de eerste tien minuten uit naar een 0-2 voorsprong.

Danny Stempher zorgde halverwege het duel zelfs voor de 0-3, maar via treffers van Gulda, Montminy en Clairmont kwam de hekkensluiter uit de Oberliga tot ieders verrassing nog langszij, alvorens Trappers via Loginov orde op zaken stelde. Daarmee komt Tilburg nu op 41 punten uit zestien wedstrijden. Zondagmiddag wacht de ploeg van Bohuslav Subr een ontmoeting met Saale Bulls Halle, de nummer zes op de ranglijst met elf punten achterstand op Tilburg.

Elders in de Oberliga

Icefighters Leipzig won de lastige uitwedstrijd bij Hannover Scorpions met 1-3. Damian Martin, Dominik Patocka en Florian Eichelkraut scoorden de goals, waardoor Leipzig in punten gelijk blijft met Tilburg aan kop van de Oberliga. De Duisburgse Vossen haalden uit in Berlijn, 0-7. Raphael Joly had en goal en drie assists, Andre Huebscher drie goals en een assist. Op ruime afstand van Tilburg en Leipzig staat Duisburg op de derde plaats van de ranglijst.

Moskitos Essen zet zijn opmars op de ranglijst voort. De ploeg van Frank Gentges won vrijdag in eigen huis met 3-0 van Rostock. Julien Pelletier nam twee goals voor zijn rekening, Sebastian Staudt had de shutout. Met 29 punten in zestien wedstrijden heeft Essen nu aansluiting gevonden bij de subtop in de Oberliga Nord.

In een doelpuntrijk duel won Erfurt na penaltyshots met 7-6 van de Hannover Scorpions. Carsten Gosdeck had vier goals namens Erfurt, Branislav Pohanka drie goals en een assist in het shirt van de Scorpions. De tegenstander van Tilburg van zondag had overtime nodig om de Harzer Falken de baas te blijven. In eigen huis zorgde Philip Gunkel in de extra tijd voor het winnende doelpunt. Herne won tenslotte de uitwedstrijd in Hamburg met 3-4.

1811 0513

Ahoud Devils Nijmegen - Unis Flyers Heerenveen

Heerenveen boekte in Nijmegen een 3-4 overwinning en klimt daarmee naar de koppositie in de Beneliga, al blijft de stand erg vertekend door het verschillende aantal wedstrijden per ploeg. Herentals en Den Haag hebben bijvoorbeeldminder verliespunten dan de Friezen. Nijmegen zakt door het verlies naar de vijfde plek op de ranglijst met vier overwinningen in zeven wedstrijden.

Devils greep de leiding via een treffer van Wesley Hendriks, maar keek tegen het einde van de eerste periode toch tegen een achterstand aan. Adam Bezak zorgde eerst voor de gelijkmaker, waarna Pippo Limnell raakschoot op de powerplay om zijn team op voorsprong te brengen. Bezak bracht Heerenveen met een powerplaygoal zelfs op 1-3, alvorens Nijmegen sterk terugkwam in het duel. Wessel Copier zorgde op de powerplay voor de aansluitingstreffer en Levi Houkes bracht de wedstrijd weer in evenwicht.

Amper een minuut na de gelijkmaker sloeg Bezak echter voor de derde keer zijn slag met wat uiteindelijk de winnende goal in de ontmoeting zou blijken te zijn.