Duisburg vs Trappers 2017 actie

12 januari 201823:34

Door Joep Meijsen

Vrijdag roundup: Trappers dominant, winst Devils en Hijs

Tilburg Trappers verstevigde zijn dominantie in de Oberliga Nord met een zege in Duisburg. Den Haag knokte in de Beneliga terug van achterstand om Eindhoven te verslaan en Nijmegen was in eigen huis te sterk voor Herentals.

Duisburg FĂĽchse - Tilburg Trappers

Tilburg won op dominante wijze in Duisburg en zette daarmee zijn dominantie in de Oberliga Nord voort. Trappers pakte in de openingsfase het voordeel en liep binnen 25 minuten uit naar een 0-5 voorsprong alvorens Duisburg iets terug kon doen. Mitch Bruijsten bracht de regerende kampioen al vroeg op voorsprong, Parker Bowles sloeg binnen een minuut ook zijn slag en Danny Stempher, Brock Montgomery en Max Hermens namen de andere goals voor hun rekening. Raphael Joly scoorde Ă©Ă©n van de treffers namens Duisburg. Bowles en Nardo Nagtzaam hadden ieder nog twee assists.

Door de zege staat Trappers nu vijftien punten los aan kop van de Oberliga Nord. Leipzig blijft maar verliezen. Deze keer was er een 6-7 nederlaag in eigen huis tegen Hannover Scorpions. Hannover Indians verloor in de derde wedstrijd van vanavond met 0-3 van Saale Bulls Halle. Tilburg heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de meeste andere clubs in de Meisterrunde. Scorpions staat nu derde op eveneens vijftien punten, terwijl Duisburg is gezakt naar de vierde plek door het verlies tegen Tilburg. De FĂĽchse staan op zestien punten van Tilburg.

Duisburg vs Trappers 2017 actie

Hijs Hokij Den Haag - Dolphin Kemphanen Eindhoven

Den Haag werkte in de derde periode in eigen huis tegen Eindhoven een 6-3 achterstand weg en wist de wedstrijd uiteindelijk in de slotfase alsnog naar zich toe te trekken, 7-6. Raymond van der Schuit scoorde een loepzuivere hattrick in iets meer dan zeven minuten om de Haagse bekerfinalist de winst te bezorgen voor ruim dertienhonderd toeschouwers. Nick Verschuren blijft een van de doeltreffendste spelers in de Beneliga. De Eindhovense aanvaller nam drie goals voor zijn rekening in het duel tegen Den Haag en pikte ook nog een assist mee.

Roderick van den Hout, alsmede Kayo van Zoest en Mike Verschuren namen de overige Eindhovense goals voor hun rekening. Mike Verschuren had ook nog drie assists. Bij Den Haag had Jeffrey Melissant een goal en twee assists en kwamen ook Joey Oosterveld en Oliver Pataky tot scoren.

Ahoud Devils Nijmegen - Era Renomar Hyc

Justin Evers en Levi Houkes scoorden ieder twee keer in de 6-4 zege voor Nijmegen Devils in eigen huis tegen Herentals, voor wie Chad Brears twee keer scoorde. Herentals stond lange tijd op voorsprong in het duel door een vroeg doelpunt van Jordy van Dyck. Pas halverwege het duel zorgde Wessel Copier voor de gelijkmaker, waarna Brears zijn club voor de tweede keer op voorsprong bracht. Via goals in de slotfase van de periode van Evers en Houkes bezorgde Devils zich echter het voordeel. Dat werd nog versterkt door het snelle doelpunt na de hervatting van Evers. Via Emiel Goris kwam Herentals nog een keer terug, maar Aivaras Bendzius vergrootte de marge opnieuw. Nadat Brears zijn tweede van de avond had gescoord deed Houkes dat in de slotfase ook, zodat Devils de punten in eigen huis hield. Devils klimt door de winst over Herentals heen naar de derde plek van de ranglijst, met wel een ontmoeting meer gespeeld en komt steeds dichterbij plaatsing voor de Final Four.