Trappers vs Indians 2017 Mitch Bruijsten

5 januari 201823:23

Door Joep Meijsen

Vrijdag roundup: winst voor Tilburg en Den Haag

In de Oberliga was Tilburg de Indians uit Hannover ruimschoots de baas met een 6-0 overwinning. In de Beneliga sloeg Den Haag een comeback van Nijmegen af om uiteindelijk met 8-5 te winnen.

Tilburg Trappers - Hannover Scorpions

Mitch Bruijsten scoorde drie doelpunten, Parker Bowles twee in een 6-0 overwinning voor Tilburg Trappers in de Oberliga-wedstrijd tegen Hannover Indians. Ian Meierdres nam de shutout voor zijn rekening. Trappers kwam voor ruim 2200 toeschouwers al vroeg op voorsprong via Bruijsten en verdrievoudigde de leiding in het restant van de periode via twee treffers van Bowles. Trappers, dat Max Hermens na zo'n drie maanden zijn rentree zag maken in de opstelling, zag de winst daarna nooit meer in gevaar komen. Halverwege de wedstrijd zorgde Bruijsten voor de 4-0 en de Nijmeegse forward in Tilburgse dienst voegde daar in de slotperiode nog een derde treffer aan toe. Ivy van den Heuvel zorgde in de slotfase voor het slotakkoord in het duel.

Door de winst staat Tilburg nu met 69 punten uit 29 wedstrijden ruimschoots bovenaan in de Meisterrunde van de Oberliga Nord. Leipzig heeft negen punten minder, maar kwam vandaag niet in actie en heeft een wedstrijd minder gespeeld. Duisburg volgt op elf punten van Trappers. De Vossen lieten in eigen huis punten liggen door een 3-6 nederlaag tegen Halle, komende zondag de volgende tegenstander van Tilburg. Hannover Scorpions won in eigen huis met 6-4 van Essen.

Foto's: Arie Leeuwesteijn

Trappers vs Indians 2017 vd Heuvel

Hijs Hokij Den Haag - Ahoud Devils Nijmegen

De kersverse bekerfinalist Den Haag liep in eigen huis tegen Nijmegen eerst uit naar een ruime voorsprong, zag vervolgens Devils helemaal terugkomen in de wedstrijd en zelfs op voorsprong komen, maar won de ontmoeting uiteindelijk toch met 8-5. Alan van Bentem en Raymond van der Schuit hadden allebei drie goals voor Den Haag, Levi Houkes trof twee keer doel namens Nijmegen en had ook nog een assist.

Voor Den Haag, dat de halve finales van de beker achter de rug heeft, was het de vierde wedstrijd in acht dagen. De ploeg van coach Chris Eimers leek de ontmoeting tegen het ook hoog op de ranglijst gekwalificeerde Nijmegen al snel naar zijn hand te zetten. In de openingsfase trof de ploeg drie keer doel in minder dan twee minuten om al snel op een 3-0 voorsprong te komen. Oliver Pataky opende het bal, gevolgd door Van der Schuit en Van Bentem.

Devils deed via Harley Verkroost iets terug in de eerste periode en gebruikte vervolgens de tweede doorgang om het initiatief in de wedstrijd te nemen. Levi Houkes, Jake Hendriks en Aivaras Bendzius bezorgden Nijmegen een 3-4 voorsprong. Nog voor het rustsignaal zorgde Alan van Bentem echter nog voor de gelijkmaker en direct na de start van de derde periode zorgden Donny van Musscher en wederom Van Bentem ervoor dat Den Haag weer het voordeel in de ontmoeting kreeg, 6-4. Via Levi Houkes kwam Nijmegen nog Ă©Ă©n keer terug, maar twee goals van Raymond van der Schuit maakte aan alle twijfels een einde.

Daarmee verstevigt Den Haag zijn positie aan de kop van de ranglijst en doet Nijmegen even een stapje terug, maar staat nog wel op de derde plek.

Foto: Robert Bos

Den Haag juicht 2017