Stock - Puck in bovenhoek
— © Marco Spelten/IJshockey.com

28 november 202009:00

Door Joep Meijsen

Vrijdag: Trappers verliest in Erfurt

Tilburg Trappers leed met een beperkt bezette defensie een nederlaag in Erfurt en staat nu op de vierde plaats in de Oberliga Nord. Mike Dalhuisen won in overtime en blijft aan kop in Slowakije, terwijl Doug Mason en Graz verloren, maar vooralsnog ook bovenaan blijven staan in de competitie.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers leed vrijdagavond in Erfurt de tweede nederlaag van het seizoen. Tegen de door Raphael Joly gecoachte TecArt Black Dragons werd het 3-2 in het voordeel van de Duitse ploeg.

Trappers kwam in het duel twee keer op voorsprong, maar incasseerde twee goals in de tweede periode en kon daarna geen vuist meer maken om alsnog de overwinning af te dwingen. Raymond van der Schuit en Diego Hofland scoorden de goals namens Tilburg. Kyle Beach was twee keer succesvol voor Erfurt, terwijl Arnoldas Bosas op de powerplay met nog anderhalve minuut te gaan in de tweede periode het uiteindelijke winnende doelpunt voor zijn rekening nam.

Tilburg Trappers II

Trappers trad vrijdagavond met een gehavende defensie aan. Giovanni Vogelaar, Alexei Loginov, Jordy van Oorschot en Ninho Hessels waren de enige vier als verdedigers op het wedstrijdformulier genoteerde spelers. Om verschillende redenen ontbraken Kilian van Gorp, Ryan Collier, Floris van Elten, Boet van Gestel en Jordy Verkiel in de opstelling. Ook Bartek Bison moest vanwege de effecten van een check vorige week afhaken.

Oberliga Nord I

Elders in de Oberliga Nord boekte Krefeld de eerste overwinning van het seizoen door met 7-4 te winnen van Hamburg Crocodiles. Adrian Grygiel scoorde drie keer in dat duel. Hannover Indians klopte Hamm met liefst 0-6. Ex-Trapper Parker Bowles was met drie goals en twee assists de grote man voor de Indians. Lukas Schaffrath pakte de shutout.

Ook Hannover Scorpions was succesvol op vrijdagavond met een 3-5 zege in Rostock. Julian Airich nam twee goals voor zijn rekening. Herne herstelde zich van de dikke verliespartij tegen Tilburg van vorige week met een 1-2 overtime-zege bij Halle. Patrick Asselin scoorde met nog maar een paar seconden te gaan in de overtime het winnende doelpunt.

Leipzig tenslotte had overtime nodig om nieuwkomer Herford de baas te zijn in een doelpuntrijk duel, 4-5. Robin Slanina had met twee goals en drie assists een productieve avond namens de IceFighters.

Oberliga Nord II

Hannover Scorpions blijft door de winst koploper met 16 punten uit 7 wedstrijden, een punt meer dan stadgenoot Indians. Leipzig is met 13 punten uit 8 ontmoetingen de nummer drie, terwijl Trappers daar weer twee punten achter staat op de vierde plaats. De Nederlandse ploeg heeft echter pas zes wedstrijden gespeeld en dus in feite maar twee verliespunten meer dan koploper Scorpions, de tegenstander van komende zondag.

Mike Dalhuisen

HK Poprad en Mike Dalhuisen hadden overtime nodig om tegenstander Miskolc de baas te blijven op vrijdagavond. Adam Drgon scoorde in de extra tijd het winnende doelpunt. Dalhuisen had een schot op doel, maar bleef puntloos in bijna 22 minuten aan ijstijd. Door de winst staat Poprad nog wel aan kop, maar HK Nitra staat exact gelijk in punten en gespeelde wedstrijden. Zondag staat een uitwedstrijd bij HC 07 Detva op het programma.

Doug Mason

Doug Mason en Graz99ers hadden geen geweldige avond in eigen huis tegen Klagenfurt. De koploper in de Bet-At-Home Ice Hockey League verloor met 3-6. De Nederlandse bondscoach blijft met zijn ploeg wel koploper in de competitie.