Stock - goaliestick en puck
— © Marco Spelten/IJshockey.com

12 december 202007:55

Door Joep Meijsen

Vrijdag: Trappers wint in Diez-Limburg

Tilburg Trappers doorbrak op vrijdag de reeks verliespartijen met winst bij Diez-Limburg. Mike Dalhuisen had een goal en een assist voor Poprad dat zich handhaafde aan kop in de hoogste Slowaakse ijshockeycompetitie, Julie Zwarthoed scoorde het winnende penaltyshot namens SDE in Zweden en Nardo Nagtzaam pakte met Peiting een punt tegen Riessersee.

Tilburg Trappers I

Tilburg Trappers heeft de reeks van drie nederlagen op rij doorbroken met een 3-4 overwinning bij Diez-Limburg Rockets. Trappers kwam via Danny Stempher al vroeg op voorsprong en zag Diego Hofland die score vijf minuten later verdubbelen.

Halverwege het duel deed voormalig Luik Bulldogs-aanvaller Thomas Matheson iets terug, maar Ties van Soest herstelde vijftig seconden later de marge. Tien minuten voor tijd sloeg Delaney Hessels daarna toe om Trappers op 1-4 te brengen. Door late treffers van Zajic en ex-Nijmegen-forward RJ Reed werd het aan het einde toch nog even spannend.

Tilburg Trappers II

'Ongelooflijk dat het nog zo spannend wordt op het eind. Nadat we met 1-4 voor kwamen, vergat een aantal jongens in de discipline te blijven. En dan krijg je dit', zei coach Bo Subr na de wedstrijd tegen Brabants Dagblad om aan te geven dat hij met alleen de zege niet tevreden was. Trappers had 44 schoten op doel, tegen 21 voor Diez-Limburg. Beide ploegen kwamen op de powerplay niet tot scoren. Trappers had vijf pogingen, Rockets 3.

Tilburg Trappers III

Door de winst klimt Tilburg Trappers naar de zesde plaats op de ranglijst in de Oberliga Nord met 14 punten uit 9 wedstrijden. Daarmee staat Trappers weer op een plek die recht geeft op directe toegang tot de play-offs in de Oberliga Nord. De ploeg staat in punten gelijk met Saale Bulls Halle, maar een punt achter Erfurt. Die ploeg heeft een wedstrijd meer gespeeld. Tilburg reist zondag naar Herforder EV.

Oberliga I

Het duel tussen Krefeld en Erfurt werd vrijdagavond kort voor het begin van de ontmoeting afgeblazen vanwege een mogelijke besmetting met corona in de ploeg van TecArt Black Dragons. Alle wedstrijden van Leipzig zijn tot Tweede Kerstdag afgelast. Er zijn inmiddels drie bevestigde coronagevallen in de opstelling van de IceFighters en de ploeg zit in quarantaine.

Oberliga II

Dat betekent dat er inclusief de wedstrijd van Tilburg slechts vier duels doorgingen in de Oberliga Nord. Ook Hammer Eisbären komt dit weekeinde nog niet in actie. Koploper Hannover Scorpions maakte geen fouten en won met 0-5 bij Herforder EV. Christoph Koziol scoorde twee keer. Saale Bulls Halle won met 4-7 bij Rostock Piranhas. Valtteri Hotakainen had drie goals en een assist, Tim May tekende voor twee treffers en bereidde twee goals voor. Marcus Marsall scoorde twee keer namens Herne in de 1-5 overwinning bij Crocodiles Hamburg.

Nardo Nagtzaam

Nardo Nagtzaam pakte met EC Peiting een puntje bij SC Riessersee. De ploeg van de Nederlander verloor het duel uiteindelijk in overtime met 2-1. Peiting blijft daarmee op de negende plaats in de Oberliga SĂĽd staan.

Mike Dalhuisen

Mike Dalhuisen en HK Poprad pakten een 5-4 overwinning in eigen huis tegen Liptovsky Mikulas. Dalhuisen droeg een goal en een assist bij aan deze overwinning en versterkte in bijna 18 minuten aan ijstijd zijn plus/minus door op +3 uit te komen. Zijn doelpunt was na 54 seconden de openingsgoal in het duel.

SDE Zweden

De Oranjevrouwen van SDE in Zweden boekten vrijdagavond een overwinning na penaltyshots op AIK. Julie Zwarthoed scoorde het beslissende penaltyshot. De uit Geleen afkomstige Nederlandse international nam in de tweede periode eerder al een treffer voor haar rekening. Kayleigh Hamers had een goal en een assists. SDE heeft nu 30 punten uit 23 wedstrijden, wat goed is voor de zevende plaats op de ranglijst.