Gevaar voor het doel van Ian Meierdres in het duel tussen Tilburg Trappers en Hannover Scorpions op 19 maart 2021
Gevaar voor het doel van Ian Meierdres in het duel tussen Tilburg Trappers en Hannover Scorpions op 19 maart 2021 — © Arie Leeuwesteijn

20 maart 202106:35

Door Joep Meijsen

Vrijdag: Zegereeks Trappers voorbij, Nagtzaam wint reglementair

Tilburg Trappers speelde voor de vierde keer dit seizoen tegen koploper Hannover Scorpions en verloor voor de vierde keer: 1-4. Nardo Nagtzaam hoefde niet in actie te komen. Zijn wedstrijd werd vanwege een positieve test bij de tegenstander reglementair gewonnen.

Tilburg Trappers - Hannover Scorpions 1-4

De winningstreak van Tilburg Trappers is voorbij. De Nederlandse deelnemer aan de Duitse Oberliga boog na negen zeges op rij in eigen huis met 1-4 voor Hannover Scorpions. Kevin Bruijsten scoorde het enige Tilburgse doelpunt.

Het was de confrontatie tussen de nummers één en twee van de Oberliga Nord, waarbij Tilburg de afgelopen weken steeds dichterbij kroop op de ranglijst. Een reeks van negen overwinningen, onderbroken door een coronapauze, toonde dat Trappers de vorm te pakken had. Het was echter Scorpions dat de onderlinge wedstrijd won. De vierde overwinning voor de Duitse ploeg tegen Tilburg dit seizoen in de vier wedstrijden in de reguliere competitie.

Trappers overleefde een openingsoffensief van Scorpions, moest door een moeilijke penaltykill heen, maar greep in de slotfase uiteindelijk toch het initiatief in de wedstrijd via een powerplay-goal voor Kevin Bruijsten. Het was het twintigste doelpunt van het seizoen voor de in Nijmegen geboren aanvaller. Alleen Diego Hofland scoorde dit seizoen meer doelpunten voor Trappers.

Daarmee was het echter voor een belangrijk deel gedaan met de daadkracht van Trappers. Hannover kwam ook in de tweede periode sterk uit de startblokken en na ruim vier minuten spelen was het Roman Pfennings die voor de gelijkmaker zorgde en acht minuten verzorgde Mike Glemser de goal die uiteindelijk de winnende zou blijken te zijn.

In het restant van het duel joeg Tilburg wel op de gelijkmaker, de openingsfase van de derde periode was duidelijk voor de Brabanders, maar vergeefs. De al het hele seizoen trefzeker Tomi Wilenius velde uiteindelijk het definitieve oordeel door zijn ploeg elf minuten voor tijd op 1-3 te brengen. Een empty-netter van Patrick Schmidt sloot het duel af.

Tilburg heeft voor zondag opnieuw een thuiswedstrijd op het programma staan. Krefeld komt naar Stappegoor. De wedstrijd van die ploeg ging vrijdag niet door vanwege coronazorgen. Tegenstander Herforder EV zit in quarantaine.

Nardo Nagtzaam

De terugkeer op het ijs van EC Peiting met een pre-play-off-wedstrijd tegen Weiden ging gisteravond niet door. Een positieve test bij Weiden Blue Devils zorgde ervoor dat de ontmoeting in de namiddag van het programma werd gehaald. Dat betekent dat de ploeg van Nardo Nagtzaam, die zelf vanwege elf besmettingen langere tijd niet in actie kwam, de wedstrijd reglementair met 5-0 gewonnen heeft. De ontmoetingen worden in best-of-two gespeeld.

Het is nog even afwachten of het tweede duel op zondag wel gespeeld kan worden. Daarvoor is het afwachten op een hertest van de betroffen speler van Weiden Blue Devils.