Oranje Vrouwen U18 redding Fondse

10 maart 202120:23

Door Joep Meijsen

Vrouwen beginnen OKT in Polen op 7 oktober

De Nederlandse vrouwenploeg begint de Olympische Kwalificatie op 7 oktober in Polen. Als Oranje het toernooi wint, mag de ploeg van bondscoach Joep Franke vanaf 11 november spelen om een Olympisch ticket.

Dat heeft de IIHF bekendgemaakt. Het eerste toernooi van de Nederlandse vrouwenploeg werd vanwege zorgen rond corona eerder uitgesteld. Nu worden beide toernooien dus binnen iets meer dan een maand gespeeld.

Oranje neemt het van 7 tot en met 10 oktober op tegen Polen, Mexico en Turkije. De winnaar van dit toernooi plaatst zich vervolgens voor één van de drie kwalificatietoernooien waar een ticket voor de Olympische Spelen in Beijing wordt weggeven.

Deze toernooien worden gehouden in het Tsjechische Pibram, het Duitse F√ľssen en in een nog niet bepaalde plaats in Zweden. Aan welk toernooi Oranje gaat deelnemen als het toernooi in Polen wordt gewonnen hangt af van de positie op de wereldranglijst van de twee andere winnende landen in het pre-Olympische toernooi.

Bondscoach Joep Franke is blij dat de data eindelijk vastliggen. 'We kunnen nu een definitieve voorbereiding gaan maken. Vanaf mei willen we toe gaan werken naar deze OKT's.'

Franke wil in augustus een trainingskamp in waarschijnlijk Heerenveen gaan beleggen en in de dagen voorafgaand aan het eerste OKT ook een kort trainingskamp. 'Mochten we die winnen, dan willen we voor het finale-OKT hetzelfde gaan doen.'