Het Nederlandse vrouwenteam na het winnen van de gouden medaille op het WK in Maribor
Het Nederlandse vrouwenteam na het winnen van de gouden medaille op het WK in Maribor

5 juni 202115:11

Door Joep Meijsen

Vrouwen naar Frankrijk, mannen naar Kroatiƫ

De Nederlandse TeamNL-vrouwen spelen eind april 2022 hun wereldkampioenschap Division I in Frankrijk. In dezelfde week speelt de Nederlandse mannen ploeg het WK Division II Group A in Kroatiƫ. Ook de andere kampioenschappen zijn bekend.

De Nederlandse vrouwen spelen tussen 24 en 30 april 2022 hun wereldkampioenschap Division I A, het tweede niveau in de wereld in Angers, Frankrijk. Zweden, Frankrijk, Noorwegen, Oostenrijk en Slowakije zijn daar de tegenstanders voor de door TeamNL ondersteunde ijshockeyvrouwen.

Op exact dezelfde data komen ook de Nederlandse mannen in actie. Zij spelen het kampioenschap Division IIA op een nog nader te bepalen locatie in Kroatiƫ. Tegenstanders zijn daarnaast het gastland ook Australiƫ, Spanje, China en Israƫl.

De U20-mannen spelen hun kampioenschap tussen 10 en 18 januari 2022 in Belgrado in Serviƫ. Naast de Serviƫ neemt Oranje het ook op tegen China, Kroatiƫ, Belgiƫ en IJsland. Dit is Division IIB binnen de ijshockeypiramide van de IIHF. De U18-mannen spelen op hetzelfde niveau en mogen naar Sofia in Bulgarije om daar tegen het gastland, tegen Spanje, China, Kroatiƫ en Australiƫ te spelen. Dit gebeurt tussen 21 maart en 27 maart 2022.

De U18-vrouwen van Oranje spelen in het Schotse Dumfries het Division II Group A-toernooi tegen Groot-Brittanniƫ, Australiƫ en Spanje. Dit toernooi wordt tussen 25 en 28 januari 2022 gespeeld.