Stock IIHF-puck in de lucht
— © Marco Spelten/IJshockey.com

22 april 202107:39

Door Joep Meijsen

Vrouwen-WK in Canada voorlopig uitgesteld

De provinciale regering in Nova Scotia geeft geen toestemming voor het spelen van de 2021 IIHF Ice Hockey Women's World Championship zoals die van 6 tot en met 16 mei op het programma stond in Halifax en Truro.

Het was het eerste wereldkampioenschap geweest voor de vrouwen sinds 2019. De editie van vorig jaar werd onder invloed van zorgen over corona ook al afgelast. De IIHF en Hockey Canada hebben echter de hoop op een kampioenschap dit jaar nog niet opgegeven. Op dit moment wordt onderzocht of het toernooi komende zomer alsnog georganiseerd kan worden.

Daarmee verdwijnt, in ieder geval voorlopig, opnieuw een topevenement van de internationale ijshockeykalender. Nederlandse nationale teams wisten al enige tijd dat er dit jaar geen toernooien gespeeld worden. Het eerstvolgende evenement staat vermoedelijk voor oktober op het programma als de Nederlandse vrouwen naar Polen afreizen voor de Olympische kwalificatie.

Binnen de IIHF ging eind vorig jaar het WK voor junioren in Edmonton nog wel door. Het WK U18 in Texas staat voor volgende week op het programma en gaat in principe door. Verder wordt het 'grote' WK voor de mannen nog gespeeld. Het toernooi dat alleen nog in Riga in Letland wordt gehouden begint op 21 mei.