Ice hockey 4496035 1920

27 februari 202007:42

Door Joep Meijsen

Wednesday roundup: Mechelen boekt belangrijke zege

Mechelen Golden Sharks zette woensdagavond een belangrijke stap richting de play-offs door de thuiswedstrijd tegen koploper Heerenveen te winnen. In een doelpuntrijk duel werd het 7-6 in het voordeel van de Belgische formatie.

Door de overwinning komt Mechelen op 24 uit 19, goed voor de achtste plaats op de ranglijst. De ploeg heeft drie punten meer dan Zoetermeer Panters dat op de negende plek staat. Aangezien Golden Sharks in de onderlinge wedstrijden tegen Panters het betere resultaat heeft gehaad, moet Zoetermeer nu minimaal vier punten halen uit de laatste twee wedstrijden en moet dan hopen dat Golden Sharks zijn laatste wedstrijd in reguliere speeltijd verliest. Ook Geleen, Leuven en zelfs Nijmegen spelen echter nog een rol in dit spel, wat voor een zeer spannend slotweekeinde van de Beneliga gaat zorgen.

Voor Flyers heeft de uitslag niet veel impact op de stand, de ploeg is al enige tijd zeker van de eerste plaats tegen de tijd dat de eindrangschikking wordt opgemaakt. Flyers heeft komende zondag het duel tegen Den Haag om het Nederlandse kampioenschap op het programma staan en gaat dan als eerste geplaatste ploeg aan de play-offs in de Beneliga beginnen. Via Trevor Petersen en Brent Janssen kwam de ploeg in de eerste periode nog wel op voorsprong, al deed Stef Vermeulen tussendoor nog wel iets terug namens Sharks.

Mechelen trok de wedstrijd uiteindelijk in de tweede periode naar zich toe met drie goals in zeven minuten. Halverwege het duel zorgde Elia Urlings voor de gelijkmaker, Ben van den Bogaert zette zijn team daarna op voorsprong en Jacob Huyge breidde dat verder uit. Die laatste twee goals werden gescoord op de powerplay. In de slotperiode kwam Flyers via Aldo van Aalderen en Trevor Hunt twee keer op gelijke hoogte, maar goals van opnieuw Van den Boagaert en Kenneth Pittoors bezorgden Mechelen twee keer opnieuw de leiding.

Met doelman Jorrit Vos van het ijs probeerde Flyers in de slotminuten een nieuwe gelijkmaker af te dwingen, maar via de tweede treffer van Elia Urlings kreeg Heerenveen het deksel op de neus. Adam Bezak zorgde in de slotminuut nog voor een aansluitingstreffer, maar uiteindelijk was het Mechelen dat de belangrijke punten binnensleepte. Mechelen is Ă©Ă©n van de mogelijke tegenstanders voor Flyers in de eerste ronde van de play-offs.