Ijnl fairplay logo liggend kleur

24 januari 201917:11

Door Joep Meijsen

Week rond fairplay en respect op komst

Volgende week organiseert IJshockey Nederland zijn eerste Week van FairPlay & Respect. Voor spelers, teams en verenigingen zijn er mooie prijzen te winnen.

De week loopt van 28 januari tot en met 3 februari, met een afsluiting tijdens de bekerfinale. 'Wij vinden het als IJshockey Nederland belangrijk om fairplay en respect in de schijnwerpers te plaatsen', zegt technisch directeur Theo van Gerwen van de ijshockeybond. 'Natuurlijk zijn overwinningen het uitgangspunt van sportwedstrijden, maar bewustwording van fairplay en respect is essentieel om meer spelplezier te cre√ęren.'

Dit betekent dat het thema bij alle jeugdwedstrijden extra belicht wordt in het weekend van 2 en 3 februari. Van Gerwen hoopt dat spelers, teams en clubs inhaken op de week en zelf de nodige activiteiten organiseren. Meer informatie daarover is te vindenop de speciale webpagina over de actieweek. Daar zal ook de kalender met alle activiteiten worden gepubliceerd.

Beloning voor illustratieve activiteiten

Om de Week van FairPlay & Respect nog interessanter te maken, beloont IJshockey Nederland de beste activiteiten die worden georganiseerd. Er zijn prijzen voor de speler, het team en de vereniging die de meest onderscheidende actie bedenkt en uitvoert. De beste actie voor een individuele speler wordt beloond met een sportief pakket van Bauer. De winnende teamactiviteit levert een set trainingsshirts van Bauer met het logo van FairPlay & Respect op en de vereniging met de beste actie wint een geldbedrag van ‚ā¨250.

Het aanmelden van activiteiten kan via dit formulier >>>

Ijnl fairplay logo liggend kleur 1

Handdruk

Het symbool van de actieweek rond fairplay en respect is een handdruk. Dat is symbolisch, aldus Van Gerwen. 'We geven elkaar de handdruk omdat we de geschreven en ongeschreven normen en waarden navolgen die moeten zorgen voor een eerlijke strijd in de sport, waarbij verbondenheid, vriendelijkheid en eerlijkheid de boventoon vormen. Op die manier blijft de sport aantrekkelijk voor alle spelers, coaches, begeleiders, scheidsrechters en toeschouwers.'