Herentals jucht generiek

17 december 201908:17

Door Joep Meijsen

Weekend roundup: Dubbel verlies voor Trappers

Met Oranje in actie is er afgelopen weekeinde nog wel gespeeld in de Beneliga en Inter Region Cup. Een kort overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Tilburg Trappers - Luik Bulldogs 4-10 (2-4, 2-2, 0-4)

Luik won in de Beneliga op vrijdag de uitwedstrijd in Tilburg met 4-10. De ploeg uit de Belgische industriestad nam pas in de slotperiode ruim afstand van het tweede team van Tilburg. Wouter Sars scoorde twee keer voor de Brabanders, terwijl Delaney Hessels twee assists voor zijn rekening nam. Bij Luik waren er dubbelklappers voor Michael Distate en Jessiko Bernard.

Luik Bulldogs - Mechelen Golden Sharks 6-2 (1-1, 3-1, 2-0)

Op zaterdag maakte Luik er een zespunten-weekend van door in eigen huis met 6-2 te winnen van Mechelen. Axl Milpas scoorde twee keer, terwijl Bryan Kolodziejczyk een goal en drie assists had namens Luik. Beide treffers van Mechelen werden gescoord door Mike Robinson, die zich sinds zijn entree kort geleden heeft ontpopt als een productieve aanwinst voor de Golden Sharks.

Antwerp Phantoms - Era Renomar Hyc Herentals 0-19 (0-4, 0-4, 0-11)

Het bezoek van Herentals aan Antwerpen leverde een monsterscore op, waarbij vooral de elf doelpunten in de slotperiode de uitslag een wat nare aanblik gaven. Kevin van Looveren pakte een shutout op en bij Herentals poetsten een aantal spelers hun statistieken aanzienlijk op. Zo scoorde Preston Shupe liefst zes keer voor de regerende Beneliga-kampioen.

Foto: Kurt Tops

Antwerp Phantoms - Tilburg Trappers 7-4 (1-1, 3-2, 3-1)

Antwerpen revancheerde zich een dag later door wederom in eigen huis nu de punten wel binnen te slepen. Riku Koskinen scoorde drie keer voor de Antwerpenaren. Bij Trappers had Delaney Hessels twee goals en kwamen ook Ninho Hessels en Eruan Hendriks tot scoren. Wouter Sars en Tijn Jacobs hadden ieder twee assists.

Mechelen Golden Sharks - Leuven Chiefs 4-5 (2-2, 2-2, 0-1)

Een treffer van Oscar Delbrassine in de slotperiode vormde het verschil tussen Mechelen en Leuven tijdens een wedstrijd op zondag. Mike Robinson trof opnieuw twee keer doel voor de Sharks, maar Adam Logozzo zette daar twee treffers tegenover namens Chiefs.

Inter Region Cup

In de Inter Region Cup waren er dit weekeinde twee wedstrijden. Leuven Chiefs verloor thuis met 3-5 van de Hammer Eisbären, terwijl Herentals ook al in eigen stadion met 4-8 onderuit ging tegen de Bären uit Neuwied.