Final Four 2019 Wesse Copier Cup

19 mei 202007:12

Door Joep Meijsen

Wessel Copier stapt over naar Panters

Aanvaller Wessel Copier stapt van Nijmegen Devils over naar Zoetermeer Panters, zo hebben beide clubs bekendgemaakt.

De 21-jarige aanvaller speelde sinds 2013 in Nijmegen en was de afgelopen jaren een vaste keuze in het eerste team van de club. In 20 Beneliga-wedstrijden was hij vorig seizoen goed voor zeven goals en drie assists. In twee play-off-ontmoetingen met Luik voegde hij hier nog een goal en een assist aan toe.

Copier was jarenlang een vaste waarde in de jeugdselecties van Oranje. Hij speelde drie WK's met de U18 en twee met de U20 van Nederland. Bij beide teams fungeerde hij tijdens een wereldkampioenschap als aanvoerder. Met Nijmegen won Copier de nationale beker en het kampioenschap van Nederland.

Nijmegen meldt dat zijn afstuderen als fysiotherapeut en een eerste baan het voortdurend pendelen naar Nijmegen lastig maakt. Copier is de derde speler van Nijmegen van vorig seizoen die de overstap maakt naar een andere club. Eerder was al bekend dat Jurryt Smid (Den Haag) en Kai Willems (Luik) de club gaan verlaten. Voor Zoetermeer is Copier de eerste nieuwkomer. De club zal wel Jay Huisman de overstap maken naar Den Haag.