Flyers Beneliga Postma solo 02 2017

24 september 201718:00

Door Remco

Winnaars Awards 2016-2017 bekend

De winnaars van de Awards voor de beste spelers van het afgelopen seizoen zijn bekend. De prijzen werden zondagavond voorafgaand aan de strijd om de Ron Bertelingschaal uitgereikt.

Gobel-De Bruyn-Trofee

De prijs voor de beste doelman in de competitie is genoemd naar het duo Gerry Gobel en John de Bruyn die in 1979 tijdens het B-WK waarin Oranje zich kwalificeerde voor de Olympische Spelen in Lake Placid het doel verdedigde. De prijs werd gewonnen door Sjoerd Idzenga van Heerenveen. Idzenga ontving dezelfde trofee vorig jaar ook.

Oranje GB WK save Idzenga 2017

Jack de Heer-trofee

De Jack de Heer-trofee, genoemd naar de topscorer allertijden van de nationale ploeg, ging dit jaar naar Heerenveen-aanvaller Marco Postma. Hij volgt zijn ploeggenoot Ronald Wurm op.

Flyers Beneliga Postma solo 02 2017

Wil van Dommelen-trofee

De Wil van Dommelen-trofee wordt uitgereikt aan de beste verdediger in de Eredivisie. De prijs is genoemd naar de oud-international die als eerste Nederlander tijdens een WK tot beste verdediger werd uitgeroepen. Pippo Limnell van Heerenveen mocht de prijs dit jaar in ontvangst nemen. Hij volgt daarmee Jurryt Smid op, die een jaar eerder beslag legde op de prijs.

Flyers Beneliga Limnell shoot 02 2017

Frans Henrichs-bokaal

De door de legendarische journalist zelf in 1987 geschonken bokaal voor de meest waardevolle Nederlandse speler werd gewonnen door Marco Postma van Heerenveen. Het is de tweede keer op rij dat de geboren Fries deze prijs wint. Eerder werd hij al tot meest waardevolle speler van het seizoen 2008-09 gekozen, waardoor de teller nu op drie staat voor Postma. Foto van de uitreiking van de trofee in 2016:

Nijb awards marco postma 2016

Bennie Tijnagel-Trofee

De prijs voor het talent van het jaar is genoemd naar oud-international Bennie Tijnagel, die in 2005 op 41-jarige leeftijd overleed. De trofee werd dit jaar gewonnen door het duo Niels van der Vossen (Heerenveen) en Raymond van der Schuit (Den Haag). Vorig jaar ging de trofee naar Tom Marx van Geleen.

Wim Kuit-trofee

De prijs voor de meest waardevolle scheidsrechter of linesman in de Eredivisie, genoemd naar oud-scheidsrechter en voormalig referee-in-chief Wim Kuit, ging naar Ramon Sterkens. Hij volgt daarmee Nick Verbruggen op met de prijs.

Referees Sterkens 11 2017