Div ijshockeyboek 2012

11 januari 201210:03

Door Joep Meijsen

Winnaars van Kerstquiz bekend

De winnaars van de Kerstquiz van IJshockey.com zijn bekend. Het bleek een moeilijke opgave te zijn, waarbij veel van de inzendingen niet foutloos waren.

De hoofdprijs, een gratis exemplaar van het Grote Nederlandse IJshockeyboek van Udo Reinold gaat naar Karin de Haag. De tweede prijs is voor Angelique van Rooij, terwijl Camille Ijzermans beslag legt op de derde plaats. De nummers twee en drie ontvangen een prijs van Gongshow, beschikbaar gesteld door IJshockey.com.

Voor alle prijzen moest geloot worden tussen verschillende deelnemers. De winnaars krijgen persoonlijk bericht over hun prijzen. Vanzelfsprekend allemaal gefeliciteerd.

De antwoorden waren via de voorpublicatie van het boek allemaal online te vinden. Het boek van Udo verschijnt op korte termijn en is in de voorbestelling nog altijd te bestellen. Voor de goede orde toch de juiste antwoorden op een rijtje, waarbij de juiste antwoorden in vet zijn weergegeven.

1 - Welk damesteam wist tussen 1986 en 1995 achtmaal de derde plaats te veroveren?
A) Eindhoven B) Geleen C) HOKY UIthof Den Haag

2 - Welke club is recordhouder landskampioenschappen bij de junioren?
A) Den Haag B) Tilburg C) Eindhoven

3 - In de lange historie van Oranje lukte het één speler om achtmaal doel te treffen in één wedstrijd. Wie is die goalgetter?
A) Leo Loret B) Jack de Heer C) Tonny Collard

4 - In één seizoen veroverden twee teams het landskampioenschap in de hoogste divisie. Om welke teams gaat het?
a) Tilburg/Amsterdam B) Den Haag/Amsterdam C) Den Haag/Tilburg

5 - In sommige plaatsen was het ijshockey geen lang leven beschoren. Waar werd nog nooit ijshockey gespeeld?
A) Breda B) Delft C) Roosendaal D) Deventer

6 - Het is slechts één club gelukt om met het eerste team de tripel binnen te halen, d.w.z. het kampioenschap te veroveren in de Eerste - , Tweede - en Derde Divisie. Welk team lukte dit unicum?
A) Nijmegen B) Groningen C) Den Haag